Echipamentul la rafting este vital

Publicat: 06 Feb 2012 17:02

Echipamentul in aceste sporturi este vital, deoarece cu ajutorul acestuia un moment periculos se reduce la distractie, astfel purtarea lui este obligatorie.

Pornim de la ideea ca de obicei trebuie sa infrunti o viitura plina de stanci si ca chiar si cel mai bun inotator se descurca mai greu cand cade in apa, astfel echipamentul e primordial, te fereste de vatamari, leziuni, zgarieturi si in unele cazuri chiar si de apa rece.

Componentul cel mai important este vesta speciala, care are o forta mare de flotabilitate, este destul de groasa sa iti protejeze coloana, dar nu te deranjeaza in vaslit.

Casca iti protejeaza fruntea si ceafa de loviturile crengilor si a coechipierilor, hainele neoprene impreuna cu sosetele tot din acest material asigura deseori confortul in apa de 4-15 grade celsius.

Padela tine tot de echipamentul de protectie deoarece cu aceasta, te tii departe de stanci cand cazi in apa si cu aceasta vaslesti cu forta maxima astfel incat barca sa aiba o viteza mai mare decat al apei si sa poate fi carmuita.

In echipamentul de grup gasesti trusa etans pentru telefoane, aparate de fotografiat, acte, si sac inchis ermetic pentru haine de schimb.

Marea majoritate a echipamentului are culori vii ca sa fii mai vizibil in apa si pe fotografii .
Folosind chiar si cel mai bun echipament trebuie tinut cont de faptul ca acesta te protejeaza numai pana la un anumit grad, astfel pentru a evita accidentele apa trebuie respectata.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

1,33(3 voturi)
1502 vizite

Sondaj

Cat de riscant este parasutismul?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si