Intrebari frecvente despre rafting

Publicat: 06 Feb 2012 16:52

Cateva intrebari si raspunsuri despre rafting si echipamentul necesar.

Care este raul potrivit pentru mine?
Exista mai multe variabile ce trebuie luate in considerare. Acestea sunt: experienta anterioara in navigare, perioada anului in care planuiesti sa explorezi raul respectiv, varsta persoanelor din grupul tau si gradul de dificultate.

Ce tip de barca trebuie sa folosesc?
Lungimea caiacului poate sa porneasca de la 1.80 metri. De asemenea pot fi folosite ambarcatiuni cu inaltimi de 4 metri. Iata care sunt tipurile de barci si trasaturile lor:

a) caiacul - Este construit pentru o singura persoana sau doua, permite sportivului sa navigheze mai usor si sa execute manevre complexe. Daca ai mai navigat inainte, caiacul iti poate oferi noi oportunitati de distractie.

b) schif-ul - Acest tip de ambarcatiune presupune navigarea de catre mai multi sportivi. Este usor de manevrat dupa o pregatire serioasa. Este o forma de caiac dar care presupune coordonarea miscarilor.

c) canoe - Acesta barca seamana cu un caic dar necesita o pregatire avansata. Limita de varsta este o conditie necesara.

d) barca de 2 persoane cu vasle - Acest tip de ambarcatiune este cunoscut sub diferite denumiri. Barca nu este scufundata pe jumatate ci pluteste pe apa; din acest motiv este foarte usor de manevrat. Este o barca potrivita pentru doua persoane sau o familie cu un copil (copilul trebuie sa aiba antrenament si vesta de salvare).

e) barca pentru 4 sau 6 persoane - Usoara, deloc dificil de manevrat, acesta barca poate sustine 4 sau 6 oameni. Este nevoie de o conditie fizica buna si de antrenament in prealabil.

f) barca de 8 persoane - Acest tip de ambarcatiune este potrivit pentru raurile de dimensiuni mari si nu sunt recomandate celor cu teren accidentat.

g) barcile cu evacuare (manuala) - Acest tip de barca presupune evacuarea apei in timpul navigarii de catre pasageri. Este destul de greu de manevrat din cauza greutatii apei.

Exista barci cu sistem de evacuare automata?
Da. Acest tip de barca are atasat un sistem care evacueaza apa atunci cand patrunde in barca. Este foarte usor de manevrat pentru ca este usoara; apa nu ingreuneza in nici un fel.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

2(2 voturi)
1633 vizite

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si