xtrem.ro  »  Pe Apa  »  Kayaking  »  Tura in Delta Dunarii cu Caiacele - 5-9 iunie 2012

Tura in Delta Dunarii cu Caiacele - 5-9 iunie 2012

1/180
calendar_month 31 Mai 2012, 10:01
Te-ai saturat de jungla urbana si ai vrea o saptamana de odihna adevarata?

A￯Lasa telefonul acasa pentru 5 zile si hai in Delta Dunarii cu noi.

A￯
Departe de zgomotul si agitatia lumii, doar bataile de aripa ale nenumaratelor specii de pasari rup linistea luciilor de apa.

Alegem si cea mai silentioasa barca: varianta moderna, din fibre de sticla, a canoelor indiene din coaja de mesteacan. Astfel putem contempla flora si fauna deltei mai de-aproape decat in filmele despre natura.

Soarele rasare rosu din stufaris, primele sale raze se reflecta multiplicat in oglinda lacurilor, uscand roua de pe cort.

Cinci zile petrecute in acest mediu lasa urme adanci. In fiecare seara, langa o binemeritata bere, obositi de trasul la vasle, trecem in revista fotografiile facute in ziua respectiva. Garantat te vei intoarce alt om in jungla de beton.

Delta Dunarii, avand o suprafata de 3446 kmA￯ este a doua delta fluviala ca marime din Europa, dupa cea a fluviului Volga.

Situata pe teritoriul Romaniei si al Ucrainei, face parte din patrimoniul mondial Unesco. Traiesc aici peste 1200 soiuri de plante, 300 specii de pasari si 45 soiuri de peste de apa dulce.

2733 kmA￯ din teritoriul Deltei Dunarii sunt zone strict protejate. Milioane de pasari din diferite colturi ale Pamantului vin sa cuibareasca aici in fiecare an.

Mai multe info pe: www.x-tours.ro


 
 
 
 
Sondaj
Ai incerca parapanta intr-un cadru organizat?