Tura in Delta Dunarii cu Caiacele - 5-9 iunie 2012

Publicat: 31 Mai 2012 10:01

Te-ai saturat de jungla urbana si ai vrea o saptamana de odihna adevarata?

A￯Lasa telefonul acasa pentru 5 zile si hai in Delta Dunarii cu noi.

A￯
Departe de zgomotul si agitatia lumii, doar bataile de aripa ale nenumaratelor specii de pasari rup linistea luciilor de apa.

Alegem si cea mai silentioasa barca: varianta moderna, din fibre de sticla, a canoelor indiene din coaja de mesteacan. Astfel putem contempla flora si fauna deltei mai de-aproape decat in filmele despre natura.

Soarele rasare rosu din stufaris, primele sale raze se reflecta multiplicat in oglinda lacurilor, uscand roua de pe cort.

Cinci zile petrecute in acest mediu lasa urme adanci. In fiecare seara, langa o binemeritata bere, obositi de trasul la vasle, trecem in revista fotografiile facute in ziua respectiva. Garantat te vei intoarce alt om in jungla de beton.

Delta Dunarii, avand o suprafata de 3446 kmA￯ este a doua delta fluviala ca marime din Europa, dupa cea a fluviului Volga.

Situata pe teritoriul Romaniei si al Ucrainei, face parte din patrimoniul mondial Unesco. Traiesc aici peste 1200 soiuri de plante, 300 specii de pasari si 45 soiuri de peste de apa dulce.

2733 kmA￯ din teritoriul Deltei Dunarii sunt zone strict protejate. Milioane de pasari din diferite colturi ale Pamantului vin sa cuibareasca aici in fiecare an.

Mai multe info pe: www.x-tours.ro
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(0 voturi)
2191 vizite

Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si