Cave diving in Blue Grotto

Publicat: 15 Mai 2012 12:57

Pesterile scufundate sau cavernele subacvatice au starnit mereu interesul celor pasionati de scufundari.

Una din destinatiile de top pe acest segment este si Blue Grotto, localizata in Williston Florida.


Ea este cea mai mare caverna subacvatica cu apa dulce de pe intreg teritoriul Statelor Unite si ofera pasionatilor o experienta impresionanta la o adancime de peste 30 de metri.

Prima senzatia pe care o ai cand ajungi acolo este cea de parc amenajat. Vei intalni in jurul cavernei o zona intinsa amenajata cu gazon, un magazin specializat in echipamente de scufundari, bai cu ape termale si pavilioane de picnic unde poti savura impreuna cu prietenii o dupa amiaza placuta in care poti povestii impresiile de dupa scufundari.

Numeroasele a￯￯imbunatatiria￯￯ aduse zonei de scufundari fac din Blue Grotto un loc usor si placut de explorat.

Unul din aspectele unice este reprezentat de spatiul de tip clopot situat la 10 m adancime, in care scufundatorii se pot opri pentru cateva momente si realimenta cu aer sau chiar discuta cu ceilalti scufundatori.

De asemenea Blue Grotto este prevazuta cu iluminare permanenta, oferita de sute de spoturi subacvatice care dezvaluie o mare parte din caverna. Tot la cativa m sub apa exista si trei platforme special construite pentru scufundatorii incepatori si pentru instructorii acestora.

Exista si un sistem de franghii amplasate pe peretele principal al grotei cat si o zona de delimitare vopsita in galben, care coboara pana la adancimea de 15 m.

Aceasta avertizeaza scufundatorii incepatori de limita de confort la scufundari. Doar scufundatorii profesionisti coboara pana la cei 30 de m ai grotei.

Gura grotei are un diametru de 24 m si se deschide brusc intr-o adevarata a￯￯piscinaa￯￯ cu apa dulce si albastra precum safirul. Suficient pentru a captiva pe oricine.

Taxa de scufundare la Blue Grotto este de 37,30 dolari pe zi. Aceasta nu include echipamentul de scufundat, care se poate inchiria separat de la magazinele specializate din zona.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(3 voturi)
1897 vizite

Sondaj

Ai incerca parapanta intr-un cadru organizat?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si