Cave diving - Antalya

Publicat: 04 Sep 2012 15:13

Turcia reprezinta de multa vreme o locatie ideala pentru petrecerea unui concediu. Iar daca te pasioneaza scufundarile si pesterile, in Antalya gasesti locatia ideala!

Apele Mediteranei ascund un paradis absolut fascinant. De la flora si fauna in culori ametitoare la numeroasele epave de vase scufundate pe care pasionatii le viziteaza, Antalya ofera numeroase locuri pentru scufundari.

Incepand cu zona Kemer, unde se gasesc cele mai multe centre de diving si sfarsind cu zona celor 3 insule, pasionatii de scufundari au de ales intre epava vasului francez ce se afla la doar 30 de metri in adancuri, la intrarea in portul Antalya si o alta epava aflata in portul Kemer, ceva mai la adancime.

Zona celor 3 insule este renumita pentru cave diving si filmarile subacvatice, gratie claritatii extraordinare a apei si bancurilor imense de ton care se gasesc in zona.

Nici balenele nu lipsesc din peisaj, iar delfinii inoata fara nicio grija in jurul scufundatorilor.

Sican Adasi este o zona populara printre scufundatori, deoarece in adancuri exista o pestera tocmai buna de explorat.

Pestera subacvatica Gok
Aflata la Finike, pestera Cave este una dintre pesterile subacvatice de mare adancime din Turcia. Aici se intalnesc apele dulci cu cele sarate la adancimea de 15 m.

Pestera Suluin
Formata prin condensarea unui platou de calcar, pestera Suluin ofera un spectacol aparte prin aburii albi de calcar mereu prezenti in apa de un albastru azuriu. Ea se afla in sudul muntilor Taurus.

Scufundarilein aceasta pestera au fost interzise din 1955 pana in 2010, din cauza unui incident soldat cu moartea a doi scufundatori americani. In aprilie 2010 o echipa de la Antalya Akdeniz University s-a scufundat din nou in pestera si i-a masurat exact adancimea.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,86(7 voturi)
5774 vizite

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si