Cave diving in Blue Grotto
1/149
calendar_month 15 Mai 2012, 12:57
Pesterile scufundate sau cavernele subacvatice au starnit mereu interesul celor pasionati de scufundari.

Una din destinatiile de top pe acest segment este si Blue Grotto, localizata in Williston Florida.


Ea este cea mai mare caverna subacvatica cu apa dulce de pe intreg teritoriul Statelor Unite si ofera pasionatilor o experienta impresionanta la o adancime de peste 30 de metri.

Prima senzatia pe care o ai cand ajungi acolo este cea de parc amenajat. Vei intalni in jurul cavernei o zona intinsa amenajata cu gazon, un magazin specializat in echipamente de scufundari, bai cu ape termale si pavilioane de picnic unde poti savura impreuna cu prietenii o dupa amiaza placuta in care poti povestii impresiile de dupa scufundari.

Numeroasele a￯￯imbunatatiria￯￯ aduse zonei de scufundari fac din Blue Grotto un loc usor si placut de explorat.

Unul din aspectele unice este reprezentat de spatiul de tip clopot situat la 10 m adancime, in care scufundatorii se pot opri pentru cateva momente si realimenta cu aer sau chiar discuta cu ceilalti scufundatori.

De asemenea Blue Grotto este prevazuta cu iluminare permanenta, oferita de sute de spoturi subacvatice care dezvaluie o mare parte din caverna. Tot la cativa m sub apa exista si trei platforme special construite pentru scufundatorii incepatori si pentru instructorii acestora.

Exista si un sistem de franghii amplasate pe peretele principal al grotei cat si o zona de delimitare vopsita in galben, care coboara pana la adancimea de 15 m.

Aceasta avertizeaza scufundatorii incepatori de limita de confort la scufundari. Doar scufundatorii profesionisti coboara pana la cei 30 de m ai grotei.

Gura grotei are un diametru de 24 m si se deschide brusc intr-o adevarata a￯￯piscinaa￯￯ cu apa dulce si albastra precum safirul. Suficient pentru a captiva pe oricine.

Taxa de scufundare la Blue Grotto este de 37,30 dolari pe zi. Aceasta nu include echipamentul de scufundat, care se poate inchiria separat de la magazinele specializate din zona.

https://


Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?