Cave diving - Antalya
1/171
calendar_month 04 Sep 2012, 15:13
Turcia reprezinta de multa vreme o locatie ideala pentru petrecerea unui concediu. Iar daca te pasioneaza scufundarile si pesterile, in Antalya gasesti locatia ideala!

Apele Mediteranei ascund un paradis absolut fascinant. De la flora si fauna in culori ametitoare la numeroasele epave de vase scufundate pe care pasionatii le viziteaza, Antalya ofera numeroase locuri pentru scufundari.

Incepand cu zona Kemer, unde se gasesc cele mai multe centre de diving si sfarsind cu zona celor 3 insule, pasionatii de scufundari au de ales intre epava vasului francez ce se afla la doar 30 de metri in adancuri, la intrarea in portul Antalya si o alta epava aflata in portul Kemer, ceva mai la adancime.

Zona celor 3 insule este renumita pentru cave diving si filmarile subacvatice, gratie claritatii extraordinare a apei si bancurilor imense de ton care se gasesc in zona.

Nici balenele nu lipsesc din peisaj, iar delfinii inoata fara nicio grija in jurul scufundatorilor.

Sican Adasi este o zona populara printre scufundatori, deoarece in adancuri exista o pestera tocmai buna de explorat.

Pestera subacvatica Gok
Aflata la Finike, pestera Cave este una dintre pesterile subacvatice de mare adancime din Turcia. Aici se intalnesc apele dulci cu cele sarate la adancimea de 15 m.

Pestera Suluin
Formata prin condensarea unui platou de calcar, pestera Suluin ofera un spectacol aparte prin aburii albi de calcar mereu prezenti in apa de un albastru azuriu. Ea se afla in sudul muntilor Taurus.

Scufundarilein aceasta pestera au fost interzise din 1955 pana in 2010, din cauza unui incident soldat cu moartea a doi scufundatori americani. In aprilie 2010 o echipa de la Antalya Akdeniz University s-a scufundat din nou in pestera si i-a masurat exact adancimea.

https://


Sondaj

Ai cumpara o motocicleta noua ca incepator, sau una sh?