MotoGP - Valentino Rossi va parasi Ducati pentru Yamaha
5/539
calendar_month 07 Aug 2012, 12:35
Surse apropiate multiplului campion mondial Valentino Rossi au lasat sa se inteleaga ca anuntul privind plecarea italianului de la echipa Ducati este iminent.

Ducati Team a lansat o oferta duminica trecuta, imediat dupa cursa de la Laguna Seca, Rossi declarand la acel moment ca va faca publica decizia sa in maxim 7 zile.

Rossi a avut parte de doua sezoane extrem de dificile alaturi de echipa din Bologna, motocicleta Ducati fiind singura cu care campionul italian nu a reusit sa se impuna pana acum in campionatul MotoGP.

Practic, Ducati Desmosedici GP11 si ulterior GP12 l-au adus pe Rossi din postura de vedeta absoluta a campionatului in cea de pilot de pluton, incapabil sa ridice pretentii la clasari in varful ierarhiei.

Cele doua podiumuri reusite in doi ani, ambele pe circuitul de la Le Mans - locul 3 in 2011 si locul 2 in 2012 - sunt, cu siguranta, departe de asteptarile lui Rossi si ale fanilor sai.

Rossi renunta asadar la oferta de 17 milioane Euro pe sezon, lansata de Ducati Team si alege varianta Yamaha, unde il va avea drept coechipier pe Jorge Lorenzo, liderul actual al clasamentului mondial al pilotilor.

Autor: Romeo Tudorache
Sursa: www.rallyrom.ro
Sursa foto: motogp.com

Sondaj

Este sigura masina de raliu in eventualitatea unui accident?