MotoGP Laguna Seca, victorie spectaculoasa pentru Casey Stoner!
5/536
calendar_month 30 Iul 2012, 12:49
Cursa de pe circuitul californian de la Laguna Seca a tinut spectatorii cu sufletul la gura insa in final si-a dezvaluit castigatorul dupa 22 de tururi si o competitie acerba intre Casey Stoner si Jorge Lorenzo.

Desi initial Casey Stoner parea ca a facut alegerea gresita cand a aparut cu motocicleta echipata cu un pneu dur pe fata si unul soft pe spate, australianul a reusit o devansare spectaculoasa in turul 22, cand a resusit sa treaca de Jorge Lorenzo sisa se mentina lider pana la finalul cursei.

Teoretic Lorenzo utilizand un pneu mediu pe spate ar fi trebuit sa aiba o rezistenta mai indelungata in cursa si sa castige, insa in practica Stoner a facut se pare alegerea castigatoare, invingand printr-o aderenta sporita a pneului soft utilizat.

Pe locul 3 s-a clasat cel de-al doilea pilot Repsol Honda - Dani Pedrosa, care a trecut linia de sosire la 7 secunde in spatele invingatorului Casey Stoner.

Jorge Lorenzo ramane insa lider al clasamentului general al pilotilor, urmat de Dani Pedrosa si de Casey Stoner.

Privitor la victorie repurtata la Laguna Seca, casey Stoner declara: "Am stiut inca de la inceput ca alegand un pneu soft pe spate imi asum un risc. Am incercat sa preiau conducerea la inceputul cursei, insa Jorge si Dani m-au devansat imediat dupa start.

Jorge a mers foarte bine, alegand in permanenta trasele optime, asa ca am preferat sa raman in spatele lui si sa astept momentul optim. Spre final am observat ca pneul spate al lui Jorge incepe sa piarda aderenta, asa ca am reusit sa il depasesc. Restul il stiti!".

Iata si Clasamentul final (Top 5) MotoGP Laguna Seca 2012:

1. Casey STONER - Repsol Honda Team 43:45.961
2. Jorge LORENZO - Yamaha Factory Racing +3.429
3. Dani PEDROSA - Repsol Honda Team +7.633
4. Andrea DOVIZIOSO - Monster Yamaha Tech 3 +18.602
5. Cal CRUTCHLOW - Monster Yamaha Tech 3 +18.779

Sondaj

Ce parere ai de echipamentul complet pe timpul verii?