Lorenzo a obtinut la Silverstone a patra victorie a sezonului
5/511
calendar_month 26 Iun 2012, 12:04
Sursa: www.onlinesport.ro

Spaniolul Jorge Lorenzo este de neoprit in sezonul curent al clasei MotoGP, pilotul echipei de uzina Yamaha bifand pe circuitul britanic de la Silverstone a patra victorie din sase posibile.

Desi a plecat din a doua linie a grilei de start, mai precis din pozitia a patra, Lorenzo a reusit o cursa remarcabila si a urcat pas cu pas spre varful ierarhiei.

In cele din urma campionul mondial din 2010 s-a impus cu un avans de peste trei secunde in fata principalilor sai rivali de la Honda, Casey Stoner si Dani Pedrosa.

Lorenzo a mai castigat in acest an la Losail, Le Mans si Barcelona.

Alvaro Bautista, surprinzatorul pilot care a obtinut pole position-ul, a ratat de putin podiumul si a incheiat cursa de la Silverstone in pozitia a patra.

Multiplul campion mondial Valentino Rossi (Ducati) a incheiat pe locul noua in nota sa obisnuita fara nicio pretentie la podium.

Ploaia a ocolit traseul britanic si startul s-a dat in conditii de pista uscata, astfel ca americanul Ben Spies de la echipa de uzinp Yamaha a plecat ca din pusca.

Fostul campion mondial din Superbike i-a depasit in debut pe Stoner si Bautista pentru a conduce cursa surprinzator in primele viraje. La polul opus s-a situat Lorenzo, care nu a plecat deloc bine din grila si s-a vazut impins pe locul cinci.

Spaniolul a inceput sa-si gaseasca rapid ritmul si cu 17 tururi ramase pana la final incepea sa recupereze din deficit. La varful cursei Stoner punea presiune pe liderul Spies si il forta pe american sa greseasca.

Spies s-a vazut rapid depasit de Lorenzo si chiar de Bautista, care s-a luptat ca un leu pentru o clasare pe podium.

Lorenzo a castigat doar pentru a treia oara in cariera la Silverstone. Precedentele victorii au fost obtinute in 2006 (clasa 250cc) si 2010 (MotoGP).

Cu 11 tururi inaintea finlului Lorenzo ii luase deja urma lui Stoner, liderul cursei, si batalia pentru intaietate era iminenta. Doua tururi mai tarziu Lorenzo il depasea pe Stoner in ultimul viraj si se instala decisiv la conducerea cursei.

In timp ce Lorenzo s-a distantat rapid scapand practic in invingator, Stoner, Pedrosa si Bautista au strans grupul pentru ocuparea locului secund.

Finalul nu a fost lipsit de emotii pentru Lorenzo care a fost foarte aproape de a scapa motocicleta Yamaha de sub control cand mai erau doar patru tururi pana la final. Ibericul si-a strunit la timp herghelia de cai putere si a ajuns pe roti la linia de sosire.

Lorenzo a adunat in clasamentul general un total de 140 de puncte si s-a distantat in fata lui Stoner la un avans de 25 de puncte. Pedrosa este al treilea cu 101 puncte, in timp ce Rossi este doar pe sase cu 58 de puncte.

In alta ordine de idei, cursa clasei Moto2 a fost castigata de spaniolul Pol Espargaro, care i-a devansat pe i-a devansat pe britanicul Scott Redding (Kalex) A￯i pe spaniolul Marc Marquez (Suter).

In clasamentul general conduce Marc Marquez, cu 102 puncte, urmat de elveA￯ianul Thomas Luthi si de Pol Espargaro (cate 96 de puncte).

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?