BMW HP4 - Un S 1000 RR dus la extrem
5/544
calendar_month 21 Aug 2012, 13:09
BMW a lansat noua motocicleta HP4, o versiune "hardcore" a celebrului S 1000 RR, care a revolutionat segmentul super-sportivelor inca de la la lansare.

BMW a prezentat noul HP4, cea mai usoara si mai performanta motocicleta din clasa 1000. Cu 193 CP si 199 kg la plin, raportul CP/kg este aproape 1, o valoare impresionanta pentru acest segment.

BMW HP4 are la baza celebrul S 1000 RR un model care a reusit sa stabileasca noi standarde in clasa sa inca de la lansare.

Bavarezii sustin ca varianta "hardcore" HP4 este o motocicleta care poate fi folosita fara nici o modificare pe circuit, dar care poate rula si pe drumurile poblice fara ca pilotul sa simta vreun disconfort.

HP vine de High Performance, iar 4 reprezinta numarul cilindrilor. Motocicletele BMW din aceasta clasa sunt unele exclusivite, datorita pretului, dar si performantelor uimitoare.

Cea mai mare realizare a inginerilor germani este scaderea masei. S-au folosit materiale de ultima generatie si unele dintre cele mai avansate tehnologii pentru ca rezultatul sa fie o scadere a masei cu doar 2,4 kg.

Chiar daca pare o valoare nesemnificativa, inginerii bavarezi sustin ca centrul de greutate a fost coborat, iar cele 2,4 kg in lipsa isi vor face simtita prezenta mai ales pe circuit.

Puterea si cuplul motorului nu au crescut, dar oficialii BMW ne asigura ca propulsorul de 1,0 litri "trage" mult mai liniar chiar si in modurile Snow si Rain.

Pentru cei care vor si mai multa exclusivitate, BMW pune la dispozitia viitorilor clienti o serie de accesorii din fibra de carbon care dau un plus de agresivitate modelului german, precum si elemente functionale ca: scarite ajustabile, manere din fibra de carbon etc.

Autor: Laurentiu Florescu
Sursa: www.promotor.ro

Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?