Au inceput sapaturile la noul circuit moto!
5/545
calendar_month 21 Aug 2012, 13:47
In sfarsit autoritatile au anuntat ca primele sapaturi la viitorul circuit moto de viteza din Romania, situat cam la 50 km de Bucuresti, au inceput zilele astea, cu intarzierea de rigoare, bineinteles.

Probleme au existat inca de la inceput, cand exproprierile s-au lovit de refuzul localnicilor care nu doreau sa-si cedeze parcelele, mai ales ca zvonurile privind cresterea nivelului de zgomot din zona erau alimentate zilnic.

Inaugurarea lucrarilor in zona s-a facut pe 6 iunie 2012, la eveniment fiind prezenti si Catalin Manea, initiatorul proiectului Motor Park, primarul comunei Adancata, Marin Gheorghe, presedintele Consiliului Judetean IalomiA￯a, Vasile Silvian Ciuperca si senatorul ialomitean Mihaita Gaina.

La sfarsitul lunii iulie 2012 se cara piatra urmand ca sapaturile sa inceapa in luna august si asfaltul sa poata fi turnat in primavara.

Pana atunci, mult asteptata etapa ROSBK din toamna asta va trebui sa fie tinuta in alta parte, desi initial se programase pe acest nou circuit de viteza.

Catalin Manea: "Au existat anumite decalaje privind avizele, eu personal am avut un accident, dar firma constructoare spune ca ar putea recupera decalajul pana in toamna.

Dar, asta inseamna o logisticA￯ deosebita, camioane multe, statii multe de asfalt, costuri suplimentare pe care la ora actualA￯ nu am vrea sa ni le asumam.

Vrem sa-l facem bine si cat mai complet din prima faza. Sunt sanse ca asfaltul sa fie turnat si A￯n toamna, dar eu personal nu vreau sa fac speculatii. Acum avem banii pentru prima faza a proiectului si nu avem nevoie de un investitor pentru terminarea lucrarilor".

Problema ramane insa stringenta, din cauza reasfaltarii circuitului de la Serres, cel care urma sa gazduiasca aceasta etapa. Singura solutie se pare ca ramane reprogramarea etapei la inceputul lunii noiembrie 2012.

Credit foto: Ionut Mistode

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?