Circuitul Ciolpani - prezentare

Publicat: 05 Feb 2012 12:04

Este cunoscut publicului din Romania si din intreaga lume in urma organizarii de etape de campionat national,mondial si european, fInd singurul circuit de motocros din Romania omologat FIM.


Amenajarea la brut a circuitului de la Gorgota-Ciolpani a inceput in luna aprilie 2001 si a fost terminata in luna iulie a aceluiasi an fInd poate una dintre cele mai rapide amenajari de acest fel.

De atunci si pana acum circuitul a beneficiat de mai multe etape de modernizare si amenajare, acest lucru avand si o certa perspectiva viitoare.

Initiativa construirii unui astfel de circuit in Romania a apartinut actualului presedinte al clubului, Dl. Ilie Raduta, proprietar al S.C. TRANSCONTRUCT CO SNAGOV si sponsor principal al clubului, inspirat fInd de inclinatia catre acest sport a propriilor copii dar si de o mare pasiune fata de sporturile cu motor.

La amenajarea acestui circuit s-au luat in calcul si au fost studiate proiecte si idei din tari cu bogata traditie in motocros, circuitul fInd construit in concordanta cu toate normele FIM si UEM (uniunea europeana de motociclism)

Date tehnice:

Lungimea circuitului poate varia in functie de competitia organizata.

Grila de start este prevazuta cu 40 de locuri.

Circuitul respecta toate standardele internationale din punct de vedere al tehnicitatii dar si ca facilitati: inmprejmuire, sistem de irigatie, rampe pentru spalat motociclete, padocuri tip A si tip B (utilate cu prize 220W si 380W), instalatie de iluminat, parc mecanici cu monitoare, turn arbitraj, turn pentru transmisii si inregistrari TV, spatiu amenajat pentru revizia tehnica, spatiu afisaj publicitate, zona comerciala in suprafata de 450 mp, parcare, dusuri, grupuri sanitare si cabinet medical.

In viitor s-a luat in calcul construirea de boxe si ateliere pentru amatorii de motocros ce doresc repararea si gararea motocicletelor personale la circuit.

Turnul TV cu inaltimea de 24 m reprezinta un mare punct de atractie datorita ineditului lui. A fost ridicat in anul 2004 si provine de la aeroportul Otopeni unde a avut rol de turn radar aerian. Achizitia lui s-a facut cu 10 000 euro cu putin timp inainte ca acesta sa ia drumul fierului vechi la export.

Publicul spectator poate intra direct in zona centrala a circuitului folosind caile speciale de acces, amenajate intr-un mod cat se poate de original si care permit vizionarea curselor din locuri foarte "fierbinti".

Adresa:
Gorgota - Ciolpani

Coordonate gps:
Latitudine: 44A￯43'33"N
Longitudine: 26A￯5'23"E

Contact:
Telefon / Fax: +40 21 351 22 85/84
Presedinte: Ilie Raduta
Director executiv: Adrian Raduta - +40 721 233 949
Marketing & PR: Augustin Hagiu: +40 726 111 432
E-mail: office@topcrosstcs.ro


Sursa: http://www.topcrosstcs.ro
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,43(7 voturi)
3142 vizite

Sondaj

Cat de periculos consideri snowkitingul?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si