Petre Pop, cel mai curajos dintre romani?

Publicat: 05 Mar 2013 13:22

Petre Pop are 24 de ani si este primul pilot din istoria motociclismului romanesc care va participa la cea mai veche si cea mai periculoasa cursa moto din lume - Isle of Man TT.

Inca de la prima editie din 28 mai 1907, Isle of Man TT a fost si este cea mai prestigioasa cursa moto din lume.

Cursa se desfasoara pe strazile celebrei insule Isle of Man, inchise circulatiei publice pe toata perioada evenimentului, intre 25 mai si 7 iunie 2013.

Pilotii vor parcurge 4 ture de 60 de kilometri iar viteza medie depaseste 200 de km/ora.

"Componentul echipei PMC Racing Team, Petre Pop, va alerga sub culorile romanesti in saua unei noi motociclete Honda CBR 600 RR si va avea de parcurs cei mai periculosi 240 de km din motociclismul sportiv mondial." - MotoMagia, TVR2.

"De ce Isle of Man TT? Pentru ca este cea mai prestigioasa cursa din lume si totodata si cursa suprema pentru orice pilot. Isle of Man TT este o dorinta de a mea, un vis devenit realitate. TT-ul este ceva special, este o competitie unica cu o traditie de peste 100 de ani.

Isle of Man TT nu e doar o cursa, este un fenomen unde fiecare pilot alearga pentru cel mai rapid tur. Asta face TT-ul atat de pur. Este o onoare pentru mine faptul ca am fost acceptat la aceasta cursa. Telul meu este sa fiu cel mai bun dintre cei mai buni."
- Petre Pop, Pilot PMC Racing Team.

Petre Pop si-a inceput cariera de sportiv in 2005, la varsta de 17 ani. In 2012 a devenit Campion RoSBK - Romanian Superbike Championship.

In palmaresul sau se regasesc: locul 1 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2012; locul 3 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2011; locul 7 - Dunlop Romanian Superbike Championship 2010; locul 16 - Alpe Adria European Championship 2010; locul 4 - Campionatul National de Viteza pe Circuit 2010A￯; locul 4 - Campionatul National de Enduro-Cross 2008; locul 4 - Campionatul National de Motocross 2008.

"Cu pasiunea pentru motociclete m-am nascut. Mi-am dat seama de asta cand am luat primul contact cu o motocicleta. Era o motocicleta de motocross cu care m-am imprietenit foarte repede. Dorinta de competitie si dorinta de a face asta intr-un mediu bine organizat m-au impins spre participarea in prima etapa competionala din viata mea.

Dupa 3 ani de competitii in Campionatul National de Motocross visul meu a devenit realitate cand am avut ocazia sa iau contact pentru prima data cu un circuit de viteza si o motocicleta pe masura. Dupa primele tururi mi-am dat seama ca asta ma face cu adevarat fericit"
- Petre Pop, Pilot PMC Racing Team.

Mai multe detalii pe www.facebook.com/PMCRacingTeam.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

1,50(2 voturi)
4569 vizite

Sondaj

Ce parere ai de echipamentul complet pe timpul verii?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si