Tipuri de casca moto originale pentru o aventura pe doua roti fara emotii

Publicat: 28 Apr 2017 00:00

Casca, atat ca utilitate sportiva, cat si in activitatile de constructii sau industriale cotidiene, reprezinta accesoriul vital ce alcatuieste echipamentul de protectie in cazul aventurilor pe motociclete, scutere si nu numai.

Casca moto - principalul mijloc de protectie in cazul unor evenimente nedorite

Inceputul aventurii pentru un motociclist trebuie sa aiba, mai intai, in vedere, aspectul protectiei capului contra eventualelor traume generate de potentialele accidente. In plus, casca moto isi dovedeste, pe deplin, utilitatea atunci cand vine vorba de asigurarea securitatii si a integralitatii fizice a oricarui impatimit al sporturilor cu motor.

Particularitatile anatomice ale cutiei craniei, cat si intrebuintarile multiple ale respectivelor accesorii a condus la adaptarea formei acestora si la crearea si aparitia unor modele speciale.

Respectand normele nationale si internationale in materie, castile prezinta, de cele mai multe ori, un fel de mulaj din plastic, captusit pe suprafata interioara si plastifiat in exterior. Aditional, ele sunt prevazute un fel de gemulet "decapotabil", asa cum il numesc specialistii. Gemuletul are doua functii principale, aceea de a asigura o buna vizibilitate in timpul deplasarii, cat si asigurarea motociclistului unei cantitati corespunzatoare de aer. Gemuletul respectiv se poate ridica dupa incheierea cursei, in timpul acesteia avand un rol important in prevenirea unor fracturi nedorite la nivelul piramidei nazale ori zgarieturi ale obrajilor.

Tipuri de casca moto in functie de utilitate

Protectia oferita de casca moto este cel mai important element care trebuie sa il ghideze pe tanarul motociclist in alegerea componentei potrivite.

Magazinele specializate se axeaza pe vanzarea a catorva modele al caror obiectiv primordial este de a imbunatati nivelul de securitate din timpul folosirii vehiculelor pe doua roti si de a scadea numarul accidentelor grave.

O casca moto integrala este cel mai intalnit model, comercializat de catre magazinele autorizate pe paginile lor oficiale, cum ar fi Unimotors dar si multe alte locatii virtuale.

Marele avantaj al acestora rezulta tocmai din faptul ca acopera complet circumferinta cutiei craniene, asigurand un nivel de protectie de 90% in cazul accidentelor rutiere sau celor petrecute in competitiile sportive.

Accesoriile au pravazut un vizor integrat, cu deschidere facila pentru patrunderea aerului. Procesul de demontare, curatare sau inlocuire nu necesita cunostinte tehnice de specialitate ori instrumente speciale.

Castile modulare (de tip flip up) - combina caracteristicile celor integrale cu ale celor in format 3/4. Componentele isi gasesc utilitate in special in cazul deplasarilor intraurbane si doar ocazional in afara localitatii. Indiscutabil, la viteze mici, acestea asigura un grad de protectie de pana la 80%. Insa lucrurile stau cu totul altele in cazul unui impact puternic cu astfaltul, deoarece mecanismul care sustine modulul barbiei se poate deteriora extrem de usor. Pe de alta parte, insa, "gurile rele" spun ca aceste modele de casca moto nu sunt bune izolatoare fonice si nu asigura suficienta protectie contra rafalelor de vant.

Castile enduro (motocross), dupa cum le spune si numele, sunt proiectate si destinate mersului pe teren accidentat. Componentele sunt prevazute un un fel de cozoroc cu rol de a protectie contra noroiului si dispun de un mecanism de protectie ridicata a barbiei. Aceste casti moto sunt prevazute cu gemulet si se poarta numai insotite de ochelari speciali!
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,60(5 voturi)
1972 vizite

Sondaj

Ce sport de iarna practicati in mod regulat?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si