Incaltamintea moto - cum o cureti?

Publicat: 26 Iul 2012 09:57

In cazul unui echipament moto incaltamintea speciala joaca un rol decisiv in protejarea piciorului.

Ideal este sa ai mai multe perechi de incaltari moto, pe care sa le alternezi in purtare, in functie de temperatura exterioara si de drumurile pe care le ai de facut.

Curatarea incaltamintei moto trebuie sa tina cont de cativa factori astfel incat sa nu existe riscul deteriorarii acesteia:

Spalat la masina sau de mana?
Talpa incaltaminei este lipta la temperaturi inalte, prin presare, astfel ca daca o speli la masina exista riscul ca ea sa se dezlipeasca, din cauza temperaturii ridicate si a contactului indelungat cu apa.

Poti opta pentru setarea temperaturii apei la 30 grade, a unui timp foarte mic de spalare (30 minute) si pentru anularea functiei de stoarcere.

Cum protejezi membrana impermeabila?
In cazul in care incaltamintea ta moto este protejata de o membrana water-proof, este bine sa stii ca spalarea ei la masina ii afecteaza sau chiar anuleaza proprietatile impermeabile.

De asemenea folosirea detergentilor este la fel de daunatoare pentru membrana.

E suficienta doar aerisirea si cutararea exterioara?
In cazul in care transpiratia picioarelor nu reprezinta o problema incaltamintea moto se poate aerisi cateva ore, iar in interior se pot folosi prin pulverizare sprayuri speciale pentru incaltaminte, care absorb praful si mizeria si neutralizeaza cgiar si cele mai slabe mirosuri.

La exterior incaltamintea se poate curata cu o carpa uda cu putin sapun lichid, iar apoi se sterge bine si se protejeaza cu ceara speciala si solutii de impermeabilizare.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

6(9 voturi)
3523 vizite

Sondaj

Cat de periculos consideri snowkitingul?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si