Cum cureti echipamentul moto?

Publicat: 05 Mar 2012 14:07

Atunci cand ai motocicleta, ai si echipament adecvat in care te imbraci de fiecare data cand pornesti la drum.

Fie ca este textil sau din piele, el va suporta toate intemperiile vremii, iar curatarea lui ulterioara poate ridica probleme multor motociclisti.

Echipamentul textil pentru vreme rece are de regula, in interiorul materialului din care este confectionat, membrana de goretex, care impermeabilizeaza tinuta pentru protejarea impotriva apei, atunci cand ploua.

Asadar, desi solutia cea mai la indemana care iti trece prin cap in cazul echipamentului textil, si anume clasica masina de spalat, se poate dovedi, pana la urma, o idee proasta, caci membrana de goretex se poate sfasia in timpul spalarii sau al centrifugarii.

Una din variante este reprezentata de curatarea chimica a costumului, cu solutii speciale, care nu ataca membrana impermeabila, dar care curata eficient urmele de murdarie sau de insecte de pe costum.

Altii prefera sa il spele in mod obisnuit, insa nu la masina de spalat, si fara detergent, doar cu apa si solutie de impermeabilizare diluata in apa, sau pulverizand spray special S100 pe echipament, dupa spalare.

Echipamentul de piele necesita insa ceva mai multa munca in curatarea lui, deoarece materialul este mult mai pretentios.

Sunt insa persoane care il spala la masina de spalat, utilizand un program soft, de scurta durata, cu o temperatura a apei sub 30 C si fara centrifugare.

Dar chiar si aici apar probleme, mai ales daca costumul de piele este colorat, deoarece culorile tind sa se dilueze si sa se imprastie unele peste celelalte.

O alta problema frecventa este data de faptul ca pielea intra foarte mult la apa in timpul spalarii. Asadar, poti scoate din masina de spalat un costum exact pe masuraa´┐»´┐»prietenei!

Problemele nu apar numai in timpul spalarii insa, ci si ulterior, la uscarea costumului, caci evaporarea apei din piele duce invariabil la uscarea excesiva a ei si la aspectul de scorojit si lipsit de luciu.

Ce este de facut in acest caz?

Una din solutii este reprezentata de banalul lapte Doina. Da, nu radeti, chiar acel lapte Doina, folosit de mamele noastre cand se demachiau.

Acel micut flaconas te scoate din necaz ca un adevarat profesionist, caci are puternice proprietati emoliente, de rehidratare si de redobandire a luciului frumos pe care il are pielea in general.

Asadar, scoateti echipamentul din masina, puneti-l la scurs si cand este aproape complet uscat, oferiti-i un masaj pe cinste. Doar merita, nu?

Sprayul cu silicon este si el o alternativa pentru cei care privesc cu neincredere banalul lapte Doina.

Echipamentul se curata cu apa calduta si sapun lichid, cu ajutorul unui burete, insistandu-se in zonele in care exista insecte sau alte pete, apoi se aplica cateva straturi generoase de spray.

Tashulina
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

4,91(43 voturi)
8009 vizite

Sondaj

Cum ingrijiti skiurile?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si