Cizme moto vs. ghete moto

Publicat: 21 Mai 2012 11:40


Incaltamintea moto joaca un rol crucial in protectia ta ca motociclist.


Este o mare greseala sa consideri ca numai casca si manusile sunt piesele de baza ale echipamentului moto, sau sa atribui o importanta scazuta incaltamintei speciale pentru motocicleta.

Un picior prins sub motocicleta sau intre motocicleta si autovehicului implicat in impact in cazul unui accident este o situatie foarte frecventa din pacate si trebuie avut in vedere ca numai incaltamintea speciala cu protectii poate salva o glezna sau o tibie de la strivire.

Insa din pacate foarte multi motociclisti renunta la incaltamintea moto speciala mai ales cand merg prin oras, fie din comoditate, fie din cauza disconfortului creat de incaltamintea rigida si a temperaturilor mari din timpul verii.

Insa pentru restul care acorda importanta cuvenita protectiei piciorului in timpul mersului pe motor apare inevitabil intrebarea: cizma moto sau gheata moto, mai ales la drumurile scurte prin oras?

Da, cizma moto este incomoda la mers, din cauza zonei de tibie intarita pentru a proteja eficient osul in cazul unui impact. Zona care nu se regaseste la ghetele moto, care se termina undeva mult sub genunchi, peste glezna.

Ambele sunt prevazute atat cu intarituri speciale in jurul osului gleznei, cu rol de protectie, cat si cu zona de varf usor intarita.

Alegerea cea mai comoda este evident gheata moto, insa in cazul unui accident in care zona superioara a gambei este cea lezata, nu prea este de folos. Da, gheata moto ofera o aerisire mai buna a labei piciorului atunci cand temperatura de afara creste, dar pierde puncte importante la capitolul protectie.

Si atunci care este solutia? Exista vreun compromis?

Se pare ca da, din fericire. Este combinatia gheata moto si genunchere lungi, ce "prind" in zona protejata intreaga tibie, pe langa articulatia genunchiului.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

2,92(162 voturi)
12102 vizite

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si