Hargita 12 ore Enduro - 23 iunie 2012

Publicat: 11 Apr 2012 13:42

Kunn Racing invita toti iubitorii de enduro la un test de anduranta de 12 ore, unde conteaza atat rezistenta si tehnica de pilotaj a concurentului, cat si fiabilitatea motocicletei sale.

Competitia va avea loc in data de 23 iunie 2012 la Baile Harghita, coordonate GPS:GPS: N 46.381500 E 25.637500.

Programul concursului:

22 iunie 2012:
- 15:00 - 24:00 - inscriere (Secretariat concurs)

23 iunie 2012:
- 05:00 - 06:30 - inscriere (Secretariat concurs)
- 06:00 - 06:30 - Depunere benzina si scule in parcul de service
- 06:30 - 06:45 - Pregatire Start
- 06:45 - 07:00 - Briefing concurenti
- 07:00 - START - Hargita Enduro
- 19:00 - FINISH - Hargita Enduro
- 22:00 - Festivitate de premiere

Categorii Hargita Enduro:

Concursul se organizeaza pe 2 categorii: RACE si OPEN

Amandoua clasele sunt deschise tuturor concurentilor, urmand ca fiecare sa decida la care categorie va participa. Categoria OPEN va concura pe un traseu mai usor.

Documente necesare:

- carte de identitate (in original)
- fisa de inscriere (poate fi descarcat de aici)

Taxa de inscriere:
150 RON - (Contine toate cheltuielile - inclusiv asigurarea).

Taxa de inscriere asigura dreptul concurentului la:
- participarea la competitie
- numere de concurs (se asigura de organizator)
- 1 cina + 1 bere (sau apa minerala) la festivitatea de premiere
- 1 tricou (cu logo-ul concursului)
- paza motocicletei in parc pazit (22/23 si 23/24 iunie)

Durata concursului:
12 ore (07:00 - 19:00)
- turul inceput inainte de inchiderea traseului poate fi parcurs in intregime.

Tipul concursului: individual

Principiul de baza: un concurent / o motocicleta
(nu se schimba motorul in timpul concursului, nu se formeaza echipe)

Traseul Hargita Enduro:

Traseul are o lungime de aprox. 25 km, avand un nivel mediu de dificultate, fiind semnalizat cu benzi. Dupa efectuarea unui tur de circuit, concurentul poate intra in parcul de service sau poate intra in urmatorul tur. Concurentul va opri obligatoriu la punctul de control orar si cel de trecere. Traseul de concurs este considerat "zona fara ajutor", acceptarea oricarui ajutor extern fiind interzisa!

Startul:

Concursul va avea tipul de start LE MANS. Motocicletele sunt aliniate la locul de start cu motoarele oprite, concurentii aflandu-se la aprox. 15 m. La semnalul directorului de concurs, concurentii alearga la motociclete, le pornesc si demareaza in competitie.

Finish-ul:

Durata concursului este de 12 ore. La ora 19 directorul de concurs va afisa steagul cu patratele, care anunta sfarsitul cursei. Concurentii care sunt pe traseu pot sa-si termine turul inceput. Castigatorul concursului este concurentul cu cele mai multe tururi parcurse, respectiv cu cel mai mic timp de concurs in cazul concurentilor cu acelasi numar de tururi. Daca un concurent abandoneaza sau doreste sa termine cursa inainte de terminarea duratei de concurs, este obligat sa se prezinte la cel mai apropiat punct de control pentru a anunta oficialii despre acest lucru.

Mai multe info pe site-ul oficial al competitiei: hargitaenduro.ro
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,56(9 voturi)
2241 vizite

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si