Hard Enduro Piatra Neamt 2012

Publicat: 28 Aug 2012 10:42

Din dorinta de a veni in fiecare an cu ceva nou, pentru 2012 formatul Hard Enduro Piatra Neamt a fost schimbat, cupa rezervandu-le pilotilor trei zile de concurs, iar publicului un show pe bulevardul principal din centrul orasului Piatra Neamt.

Cartierul general al evenimentului va fi stabilit in Complexul strand din Piatra Neamt, locatie ce faciliteaza interactiunea publicului cu pilotii pe intreaga durata a evenimentului.

Succesul primei editii garanteaza deja prezenta la start a unor piloti din Campionatul Mondial de Rally-Raid, piloti care merg de regula la Dakar si castigatori ai Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard-enduro din lume.

Cu sapte luni inainte de eveniment si-au anuntat deja prezenta la HEPN 2012: Graham Jarvis a￯￯ cel mai bun pilot de hard enduro din lume.

Britanicul a castigat cele mai importante curse de enduro de pe glob, iar imaginile de la HEPN 2011 l-au convins sa vina in septembrie in Piatra Neamt. Emanuel Gyenes, castigator al raliului Dakar si locul 4 in 2011 in Campionatul Mondial de Rally-Raid.

Clasele de concurs: Profi (cel mai dificil traseu), Experti (nivel de dificultate mediu), Hobby (cea mai simpla configuratie a traseului), Fete (vor rula pe traseul de Hobby).
Vor fi premiati primii trei sportivi de la fiecare clasa.

Prologul H.E.P.N. 2012
- Locatie a￯￯ Bulevardul Republicii, in centrul orasului Piatra Neamt

Pentru a-si demonstra abilitatile in fata publicului, concurentii vor parcurge o sectiune de circa 500 de metri formata dintr-o serie de obstacole (busteni, masini, cauciucuri, pietre) pozitionate pe B-dul Republicii, iar pentru a face o tura completa de traseu vor urca direct din centru orasului pe varful Cozla.

Accesul publicului este extrem de facil atat in centrul orasului, cat si pe Cozla, muntele ce razbate printre betoanele orasului.

Program H.E.P.N. 2012

Joi 06.09.2012
- Sosirea concurentilor, verificarile administrative si tehnice; Locatie Complexul strand din Piatra Neamt.
- 16.00 a￯￯ 22.00 : Verificari tehnico-administrative

Vineri 07.09.2012
- Antrenamente pentru Prolog;
- Locatie Prolog: bulevardul central din Piatra Neamt si muntele Cozla, traseul urmand sa aiba o lungime cuprinsa intre 6 si 8 km.
- Clasamentul de la Prolog are rolul de a stabili ordinea de start pentru prima zi din padure.
- 09.00 - 15.00 : Verificari tehnico-administrative
- 16.00 : Prolog

Sambata 08.09.2012
- Prima zi in padure a￯￯ concurentii vor porni din Complexul strand direct pe traseu, lungimea buclei din prima zi urmand sa fie de maxim 140 km.
- 08.30 : START Ziua 2

Duminica 09.09.2012
- A doua si ultima zi in padure - concurentii vor porni din Complexul strand direct pe traseu, lungimea buclei urmand sa fie de maxim 120 km.
- 08.30 : START Ziua 3
- 19.00 Festivitate de premiere a￯￯ Complex strand Piatra Neamt

Inscrierile se pot face aici: http://www.hard-enduro.ro/index.php?option=com_dtregister&Itemid=399&lang=roMai multe detalii pe site-ul oficial al competitiei: www.hard-enduro.ro
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,10(10 voturi)
3008 vizite

Sondaj

Cursele pe circuit vs cursele pe traseu - care sunt mai spectaculoase?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si