Red Bull Romaniacs - debut pe 13 iunie 2012
2/292
calendar_month 07 Iun 2012, 14:57
Pe 13 iunie va debuta la Sibiu cea de a noua editie a Red Bull Romaniacs, competitie care a devenit cunoscuta in intreaga lume drept cel mai dificil raliu hard enduro.

180 de rideri din 34 de tari vor infrunta traseele creionate de echipa Xventure, printre acestia aflandu-se in premiera piloti din Guatemala, Israel si Ucraina.

La clasa Pro se prefigureaza o lupta pentru victorie intre Chris Birch (Noua Zeelanda), Graham Jarvis (Marea Britanie) si Andreas Lettenbichler (Germania); toti trei trecandu-si deja minim un titlu Red Bull Romaniacs in palmares.

Daca britanicul Graham Jarvis (2008, 2011) va castiga si in acest an Red Bull Romaniacs atunci va egala recordul detinut de Cyril Despres.

Francezul este singurul rider care a castigat pana acum de trei ori raliul (2004, 2005 si 2007).

Asa cum o cere traditia, Red Bull Romaniacs va debuta cu Prologul din centrul Sibiului si in acest an organizatorii pregatind obstacole care sa ii puna la incercare pe rideri si sa le taie rasuflarea spectatorilor.

Miercuri, 13 iunie, la ora 18.00 pilotii care s-au calificat la Prolog vor face un adevarat show, mai ales ca timpul pe care il vor stabili pe obstacolele din oras va determina ordinea de start in prima zi din munti.

Raliul este gandit de asa maniera incat sa reprezinte o adevarata provocare pentru toti pilotii care i-au stratul indiferent de clasa la care aleg sa mearga.

Cel mai dificil traseu este cel creionat pentru clasa Pro, unde in fiecare an termina doar jumatate din cei care pornesc in raliu. Urmatoarele clase in ordinea dificultatii traseului sunt: Expert Single, Expert Team, Hobby Single si Hobby Team.

"imi place aceasta cursa. In cazul in care va ganditi sa faceti aceast raliu, eu pot doar sa va incurajez: Am mers la tot felul de curse din intreaga lume si acest raliu este de departe cel mai bun! Doar asiguraA￯i-va ca alegeti clasa potrivita ... ". Chris Birch (Pro a￯￯ Noua Zeelanda)

O zi in off-road la Red Bull Romaniacs are in medie intre 100 si 200 de km in functie de traseul fiecarei clase, insa sunt situatii in care parcurgerea a 100 de km poate dura si peste 10 ore.

In acest an bivuacul raliului va fi stabilit la Voineasa. Cu alte cuvinte intregul raliu se va bucura pentru o zi de frumusetile din jurul statiunii Voineasa. O noua zona pentru enduro extrem neexplorata pana acum i-a determinat pe organizatori sa creioneze traseele pentru ziua a doua si a treia de off-road in apropiere de Voineasa.

Dupa cele patru zile de off-road, pentru a termina Red Bull Romaniacs cei mai norocosi si rezistenti rideri vor avea de infruntat urcarea de pe dealul Gusterita din Sibiu.

Urcarea nu este straina riderilor si nici publicului pentru ca aici a fost finisul in prima zi a editiei din 2011.

Red Bull Romaniacs in cifre
1000 = numarul aproximativ al riderilor care au concurat in cele 8 editii ale raliului desfasurate pana in prezent
876 = ore de transmitere world wide la tv a editiei din 2011
318 = ore de transmisii tv pe teritoriu Europei a editiei din 2011
195 = numarul tarilor in care s-au difuzat imagini de la Red Bull Romaniacs 2011
350 = numarul membrilor echipei de organizare de la editia din 2012
14 = numarul tarilor din care fac parte membrii echipei

https://
Via: Renata Stepanov

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?