xtrem.ro  »  Moto  »  Enduro  »  Red Bull Romaniacs 2012

Red Bull Romaniacs 2012

2/298
calendar_month 24 Feb 2012, 11:05
Doar 4 luni ne mai despart de Red Bull Romaniacs editia 2012, cea mai dura competitie de enduro din lume. Anul acesta, Red Bull Romaniacs si Erzberg Rodeo vor avea loc in doua saptamani consecutive ale lunii iunie.

Xventure, organizatorii celui mai dificil enduro din lume au lansat numaratoarea inversa pana la inceperea marelui eveniment.

In saptamana 12-17 iunie 2012, la Sibiu va incepe nebunia, iar termenul de "enduro extrem" va fi redefinit.

Competitiile vor avea loc in perioade consecutive pentru ca participantii sa scape intr-o oarecare masura de stresul unei duble calatorii, planificari si logistica, astfel ca Erzberg Rodeo deschide seria in perioada 7-10 iunie 2012.

Deja si-au anuntat participarea cocnurenti din peste 30 de tari, printre care si Chris Birch (NZL) si Jonny Walker (UK). Numarul maxim de 250 de inscrisi se pare ca va fi atins curand!

Pentru fani se anunta deja organizari de tururi de-a lungul traseelor Red Bull Romaniacs si Erzberg Rodeo, unul dintre organizatori fiind KTM Adventure Tours, care se lauda si cu posibilitatea ca fanii sa poata discuta cu mecanicii si concurentii in padocuri.

Asa cum ne-am obisnuit in fiecare an, traseul Red Bull Romaniacs 2012 ramane un mister pana cand aparatele GPS nu vor fi inmanate concurentilor.

Tot ce stim este ca traseul va fi unul in spiritul Red Bull Romaniacs, adica extrem de dificil, cu portiuni "imposibile" si pante interminabile.

Un punct de bivuac va fi organizat la Voineasa, iar prologul va fi in Sibiu, ca si la editiile anterioare.

Martin "Frejn" Freinademetz: a￯￯In 2011 am avut o rata foarte buna de finish printre concurenti, lucru datorat si vremii bune dar mai ales bunei organizari. Am marcat circa 600 km de traseu, au muncit peste 400 de oameni, am distribuit 20000 litri de benzina si 390 litri de ulei Motorex la cel 16 puncte de alimentare.

Am avut 4 zone de service si peste 40 de check-point-uri, am asigurat mancare, apa si cazare pentru concurenti si echipele acestora si am asigurat exemplar paza in parc. Ne mandrim ca am reusit sa facem toate acestea si va asiguram ca editia 2012 va fi una peste asteptari!"

Red Bull Romaniacs, cea mai dificila competitie de enduro din lume!
4 zile de cursa pe un traseu cum greu se poate imagina, de-a lungul lantului sudic muntos al Carpatilor. Combina la modul fericit competitia extrem de dura cu placerea practicarii unui sport iubit in toata lumea, enduro.

Clasele sunt impartite pe nivel de dificultate a traseului si sunt:

- Profesionisti a￯￯ individual;
- Expert single a￯￯ individual;
- Expert team a￯￯ echipa formata din 2 persoane femei/barbati;
- Hobby a￯￯ echipa formata din 2 sau 3 femei/ barbati;
- Hobby single - individual

Pe masura ce traseul devine din ce in ce mai dificil, rata de abandon creste, astfel ca numai faptul ca un concurent reuseste sa ajunga la "finish" il transforma automat intr-un invingator!

Detalii suplimentare despre Red Bull Romaniacs 2012 se pot afla si de aici:

http://www.facebook.com/RBRomaniacs
www.redbullromaniacs.com


 
 
 
 
Sondaj
Ce sport de iarna practicati in mod regulat?