xtrem.ro  »  Moto  »  Enduro  »  Graham Jarvis - victorie spectaculoasa

Graham Jarvis - victorie spectaculoasa

3/336
calendar_month 18 Iun 2012, 14:10
Red Bull Romaniacs editia 2012 si-a adjudecat ieri invingatorul in persoana britanicul Graham Jarvis, care a castigat pentru a treia oara raliul de hard enduro cel mai dificil din lume.

Victoria britanicului il aduce la egalitate de titluri castigate cu francezul Cyril Despres, francezul avand trei titluri castigate la Red Bull Romaniacs (editiile 2004, 2005 si 2007).

Inca din prima zi Graham Jarvis promitea marea victorie Red Bull Romaniacs, in pofida unei accidentari avute la umar. Ziua de 17 iunie a fost una spectaculoasa din toate punctele de vedere, iar peste 3. 000 de spectatori au asistat la finish-ul raliului, in Sibiu.

Tot pe podium, pe pozitia secunda s-a situat Andreas Lettenbichler, care a incheiat pentru a doua oara consecutiv Red Bull Romaniacs pe aceeasi pozitie, desi concurentul a tras din rasputeri pentru a-l ajunge pe Graham Jarvis.

Pe ultimii kilometri ai specialei nr. 4 podiumul s-a inversat in urma accidentarii lui Chris Birch, iar Jonny Walker si-a adjudecat un mult ravnit loc trei.

Ultima zi Red Bull Romaniacs 2012 a reprezentat cea mai grea portiune din traseu. In ziua a 4-a, riderii au avut de infruntat Rocky 5, sectiunea denumita asa sugestiv dupa filmul de actiune binecunoscut si Hunter 1, o poteca ingusta folosita de catre vanatori.

Iar ca finalul sa fie cu adevarat spectaculos, riderii au avut de infruntat o urcare criminala care cu greu putea fi parcursa pe jos.

Surpriza acestei editii vine insa de la castigatorul locului trei, Jonny Walker, cu atat mai mult cu cat in urma cu trei ani acesta nici nu urcase pe o motocicletA￯ de enduro, peste 10 ani concurand numai in competitii de trial.

La cei 21 de ani, Jonny Walker este pana acum cel mai tanar pilot aflat pe podiumul Red Bull Romaniacs la clasa Pro.

Iata ce declara castigatorul acestei editii, Graham Jarvis: Ma bucur ca am egalat recordul lui Cyril. Voi reveni la anul pentru a castiga a patra oara Red Bull Romaniacs. Editia de anul acesta a fost una rapida pentru ca traseele au fost uscate, A￯nsa Martin Freinademetz si echipa sa au avut grija sa ne rezerve portiuni extrem de grele care sa nu depinda de vreme. Am ramas impresionat de cat este de rapid Jonny Walker si ma bucur ca mai mult de jumatate din riderii de la startul clasei Pro au ajuns la finish."

 
 
 
 
Sondaj
Ai incerca parapanta intr-un cadru organizat?