Airbus anunta prima linie de productie de pe teritoriul S.U.A
5/518
calendar_month 05 Iul 2012, 14:25
Intr-un comunicat de presa compania Airbus a anuntat ca va infiinta prima hala pentru asamblarea avioanelor din familia A320 de pe teritoriul S.U.A.

Aceasta va fi localizata in Mobile, Alabama in complexul Brookley Aeroplex. Airbus a subliniat ca linia de asamblare, care va creea locuri de munca si va intari industria aerospatiala, este parte a unui program strategic de a imbunatati competitivitaea Airbus la nivel global prin satisfacerea cerinE￯ele tot mai exigente ale clienE￯ilor sai din Statele Unite si nu numai.

Complexul din Alabama va asambla modelele A 319, A 320, A321. Compania a declarat ca lucrarile de constructie la noul complex vor incepe in vara anului 2013 urmand ca asamblarea propriu-zisa sa inceapa din 2015, urmand ca primele livrari ale compelxului din Mobile sa aiba loc la inceputul lui 2016. Airbus anticipeaza o productie de 40-50 aeronave pe an pana in 2018.

a￯￯Contextul este unul potrivit ca Airbus sa se extinda in Statele Unite ale Americiia￯￯ a declarat Fabrice Breiger, presedinte si CEO al Airbus. a￯￯S.U.A este cea mai mare piata pentru aeronavele cu un singur culoar din lume a￯￯ cu o cerere preconizata de 4.600 de aeronave in urmatorii 20 de ani a￯￯ iar aceasta linie de montaj ne aduce mai aproape de clientii nostrii. Mobile devine acum parte a retelei mondiale de productie a Airbus, alaturandu-se liniilor de montaj in extindere si de succes din Hamburg, Touluse si Tianjin.a￯￯

a￯￯Aceasta decizie este o stire importanta pentru parteneriatele Airbus din S.U.A, si sustine strategia Airbus pe mai multe planuria￯￯ a continuat Breiger. a￯￯Aceasta unitate creeaza noi locuri de munca si intareste parteneriatul dintre Airbus, furnizorii sai si angajatii acestora a￯￯ o mare parte a acestora fiind amplasati chiar aici in S.U.A. Noi impreuna cu partenerii furnizorilor vom infiinta un nou pol de competenta in aceasta regiune care a indurat dificultati majore in ultimii ani.a￯￯

Airbus are deja o prezenta puternica si in crestere in Alabama ca de altfel pe intregul teritoriu S.U.A. In Alabama compania opereaza si un centru de proiectare in Mobile- amplasat tot in complexul Brookley Aeroplex, centru ce are 200 de ingineri si personal auxiliar- precum si a￯￯Airbus Military customer servicesa￯￯.

Pe deasupra, Airbus opereaza un Centru de Inginerie si Proiectare in Wichita, Kansas; un centru de piese de schimb in Ashburn, Virginia; un centru de instruite in Miami, Florida, si un birou de reglementare si legatura guvernamentala in Washington D.C. Birourile Airbus Americas sunt amplasate in Herndon, Virginia.

Impreuna, unitatile Airbus din S.U.A au pe statul de plata mai bine de 1000 de persoane. Compania a declarat ca noua linie de asamblare din Mobile impreuna cu functiunile asociate, va crea 1000 de locuri de munca pentru personal cu inalta calificare.

Airbus este cel mai mare exportator din industria aerospatiala din S.U.A. Din 1990, Airbus a cheltuit 127 miliarde de dolari cu furnizorii americani, 12 miliarde doar anul trecut.

Partenerii Airbus care au la randul lor sute de furnizori din S.U.A in mai bine de 40 de state, impreuna cu cheltuielile companiei in interiorul S.U.A sustin mai bine 210.000 de locuri de munca.

Airbus este producatorul numarul unu de aeronave cu cele mai moderne si convingatoare aeronave de pe piata, cu o capacitate de la 100 la 500 de locuri. Mai bine de 11.500 aeronave Airbus au fost vandute catre cel putin 470 de clienti si operatori aerieni din intreaga lume. Airbus este o companie EADS.Sursa: www.airbuzz.ro

Sondaj

Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?