Alexandru Nicolau - un nou campionat mondial

Publicat: 25 Mai 2012 10:15

Autor: Sebastian Radu
pilotmagazin.ro


Alexandru Nicolau, cel mai bine cotat parasutist roman la nivel mondial (campion mondial la Precizia Aterizarii) incepe week-endul acesta un nou sezon competitional in cadrul Campionatului Mondial de Parasutism.

Prima etapa va avea loc in Croatia, la Rijeka, in perioada 25-27 mai.

Multiplul campional national de parasutism, Alexandru va participa anul acesta si la Campionatul Mondial de Parasutism Dubai (26 noiembrie a￯￯ 10 decembrie), cea mai importanta competitie de gen din lume, acesta fiind si principalul sau obiectiv din cariera, pana la acest moment.

In afara sezonului competitional, Alexandru s-a antrenat alaturi de cei mai buni parasutisti ai lumii, membrii ai echipei Red Bull Skydive Team, in Slovenia.

a￯￯Antrenamentul din Slovenia m-a ajutat foarte mult, pauza din iarna fiind o problema pentru fiecare parasutist, acesta fiind un sport de sezon. Am efectuat alaturi de membrii Red Bull Skydive Team, parasutisti care au scris istorie in parasutismul mondial, 30 de salturi de antenament.

La inceput rezultatele nu au fost neaparat cele asteptate, insa am reusit sa-mi imbunatatesc tehnica cu fiecare salta￯￯, a spus Alex dupa intoarcerea de la antrenamentea￯￯,a declarat sportivul.

Pentru pregatirea fizica, Alexandru a urmat un program special creat pentru el la Centrul de Diagnoza si Antrenament Red Bull din Austria, sub atenta urmarire a unei echipei de specialisti care i-au evaluat performantele fizice.

Pana in prezent, Alex a efectuat aproximativ 2.200 de salturi si peste 20 de ore de cadere libera.

Pentru anul acesta, parasutistul isi propune clasarea in primii trei la etapele de cupa mondiala, precum si podium in Campionatul Mondial de Parasutism. Pe plan local, Alex isi doreste sa castige Campionatul National de Parasutism, atat la juniori, cat si la seniori.

Calendar Competitional unde il puteti urmari pe Alexandru Nicolau a￯￯ Campionatul Mondial de Parasutism (Juniori):

Etapa 1 a￯￯ Rijeka (Croatia): 25-26-27 Mai 2012
Etapa 2 a￯￯ Thalgau (Austria): 08-09-10 Iunie 2012
Etapa 3 a￯￯ Bled (Slovenia): 22-23-24 Iunie 2012
Etapa 4 a￯￯ Altenstadt (Germania): 13-14-15 Iulie 2012
Etapa 5 a￯￯ Belluno (Italia): 10-11-12 August 2012
Etapa 6 a￯￯ Locarno (Elvetia): 21-22-23 Septembrie 2012


Sa ii tinem pumnii lui Alex in sezonul 2012!

sursa foto: Red Bull
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(3 voturi)
1635 vizite

Sondaj

Ai cumpara o motocicleta noua ca incepator, sau una sh?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si