Zborul cu parapanta - contraindicatii medicale II

Publicat: 05 Sep 2012 09:08

Zborul a reprezentat intotdeauna o dorinta puternica a omenirii, tocmai pentru ca senzatia pe care o incerci in timp ce te afli in aer este aceea de libertate absoluta.

Parapanta ofera tocmai aceasta senzatie fantastica de contopire cu cerul si de aceea are foarte multi adepti.

Insa este necesar sa stii ca anumite afectiuni medicale te pot impiedica sa te bucuri de acest sport, fiind considerate contraindicatii majore care iti pot pune viata in pericol in timpul zborului.

In prima parte a articolului am aflat cateva lucruri despre problemele respiratorii si problemele cardiace si despre modul cum pot influenta ele calitatea zborului cu parapanta.

Probleme psihice / psihiatrice

Zborul cu parapanta este un sport considerat extrem de multe persoane, care presupune asumarea unei doze considerabile de risc si prezenta unui sange rece si a stapanirii de sine.

In cazul unei persoane care sufera de tulburari psihologice, cum este si cazul unei depresii usoare, lucrurile se complica, deoarece puterea de concentrare se diminueaza considerabil si riscul unei accidentari creste exponential.

Fobiile de asemenea se pot acutiza in cazul unui sbor cu parapanta, mai ales daca sunt legate de inaltimi, spatii deschise sau lumina solara puternica.

Astfel avizul psihologic este obligatoriu de prezentat de catre persoana care doreste sa practice parapantismul, indiferent daca zborul este in tandem sau de unul singur.

Afectiunile psihiatrice exclud din start practicarea zborului cu parapanta, spre deosebire de cele psihologice, care sunt considerate factor de risc doar in episoadele acute.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

5,60(30 voturi)
3398 vizite

Sondaj

Ce preferi, mountain bike vara sau iarna, pe zapada?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si