Bungee-jumping - invinge-ti panica si anxietatea!

Publicat: 06 Feb 2012 12:06

Esti pe cale sa incepi o mare aventura. Esti convins ca ai facut toate eforturile pentru a face acesta saritura una foarte sigura.

Insa, numai gandul ca sari de pe o structura foarte inalta, in timp ce nu esti legat cu nimic altceva decat o coarda de cauciuc, ii poate face pe unii sa dea inapoi si sa se mai gandeasca. Aceste stari de panica si anxietate, atunci cand esti acolo sus, aproape sa sari, reprezinta ultima incercare. Daca te uiti in jos vezi doar apa lacului, si un puternic sentiment de teama te cuprinde in timp ce coarda iti este prinsa de corp cu maini de expert.

Decizia de a sari este, de obicei, una instantanee, dar intotdeauna bazata pe convingerea ta ca sistemul va functiona. O uriasa lipsa de incredere, care poti sa spui ca necesita un mare curaj, este ceea ce fiecare dintre noi are si simte, chiar daca uneori nu realizam. Multi oameni se tranforma, intr-un fel sau altul, imediat ce simt acea lipsa de incredere.

Iremediabil sau nu?

In momentul in care picioarele parasesc platforma de lansare cu bungee-ul, foarte multi oameni sufera o transformare incredibila. Fanteziile din copilarie sunt imediat si pe deplin satisfacute. In acelasi timp simti o mare de liniste si calm, care te inconjoara.

Reculul

La inceput simti ca si cum corzile nu functioneaza. Plonjarea continua, si continua, la nesfarsit. Revenirea este puternica, lina si nedescris de incantatoare. Acesta este bungee!

Statistici, pe scurt

Statistic vorbind, o saritura este la fel de periculoasa ca a merge 200 de kilometri cu masina (cam o sansa la doua milioane, de a muri). Pana acum au avut loc milioane de sarituri si sunt inregistrate foarte putine accidente. Aproape toate accidentele au avut loc din cauza ca franghia nu a fost bine prinsa de saritor, sau de platforma.

Contraindicatii medicale in practicarea bungee-jumping-ului

Practicarea acestui sport presupune foarte mult curaj, rezistenta fizica si psihica si nu in ultimul rand vointa. Din punct de vedere medical este interzis bungee jumping-ul persoanelor care sufera de:

- cardiopatii de orice natura
- hipertensiune arteriala
- afectiuni ale oaselor, intinderi musculare si ale articulatiilor
- boli ale sistemului nervos
- paralizii, pareze, epilepsii, psihoze
- bolii ale ochilor
- miopie, miopie degenerativa, glaucom etc.
- deasemenea este contraindicat persoanelor aflate sub influenta drogurilor si alcoolului
- femeilor gravide
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(1 voturi)
2304 vizite

Sondaj

Ce consideri indispensabil in echipamentul de drumetie?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si