Sebastian Loeb castiga Raliul Finlandei
5/540
calendar_month 08 Aug 2012, 14:13
Ce-i drept, prima partea a raliului n-a fost tocmai o plimbare in parc, localnicii Latvala si Hirvonen suflandu-i francezului in ceafa, iar cel din urma s-a apropiat de lider pana in superspeciala cu numarul 15, cand a inceput sa piarda teren.

Asadar, a fost o lupta stransa intre pilotii echipei Citroen si, cu toate ca pe teren propriu Mikko nu s-a lasat probabil usor, punand presiune pe coechipierul sau, nu a avut prea mare succes.

Istoria se repeta - in 2008 Hirvonen s-a mentinut constant aproape de Loeb, dar francezul pur si simplu a dansat in drumul lui catre linia de sosire.

De aceasta data, campionul si-a construit un avantaj pe parcursul etapelor, incat nici nu s-a mai obosit sa forteze in ultimele doua probe speciale. Ambii piloti au zburat, la propriu, insa erou local, Hirvonen, s-a ales doar cu pozitia a doua, la 6,1 secunde in spatele celuilalt DS3 WRC.

Sebastian Loeb pur si simplu a facut spectacol pe macadam, desi nu totul a mers ca pe roate - in SS8 acesta flirta cu retragerea din cauza diferentialului spate care, din pricina supraincalzirii, pierdea ulei, cauzandu-i astfel probleme Citroen-ului DS3 WRC.

Chiar si asa, pilotul a tras tare, reusind sa pastreze avansul creat fata de Hirvonen, ca mai apoi in SS9 sa schimbe diferentialul masinii.

Batalia celor de la Ctiroen a continuat pe tot parcursul raliului, iar masinile Ford au ingreunat situatia punand presiune pe ambii piloti ai echipei franceze, in special pe Mikko.

Jari a￯￯ Matti Latvala, aflat in prima zi a raliului pe locul 4, l-a devansat fara probleme pe Solberg, iar intr-un final a terminat pe locul 3 cu un avans de 20 de secunde in fata acestuia si cu 28,9 secunde in spatele lui Loeb.

Cu toate ca la un moment-dat a fost foarte entuziasmat de deznodamantul raliului datorita prestatiei avute, Latvala a declarat in final: a￯￯Chiar incerc, incerc sa dau tot ce am mai bun, dar nu se intampla nimic. Nu stiu de cea￯￯.

Nici Hirvonen nu s-a sfiit sa puna accent pe prestatia lui Loeb, declarand: a￯￯Sebastian a fost mai rapid asa ca felicitari pentru el. Locul doi in Finlanda este rau, dar daca ai o prestatie perfecta nu este de ajuns sa-l bati pe Sebastian. Trebuie sa faci mai mult, sa tragi mai tare pentru ca el este incredibil.a￯￯

stii ca mergi foarte tare cand ai doi finlandezi in spate, pe teren propriu, care dau 110% E￯i tot nu reuE￯esc sa te ajunga. Este pentru a cincea oara cand finlandezii s-au declarat invinsi la ei acasa in ultimii 20 de ani si pentru a 3-a oara cand s-au declarat invinsi in fata francezului.

Nu cred ca este momentul sa le amintim ca Loeb tocmai a inregistrat a 73-a victorie, urcand pe acelasi piedestal cu legendarul pilot finlandez de raliuri Juha Kankkunen. Iar Loeb se pare ca nu are de gand sa se opreasca aici.

Sursa: www.topgear.roA￯

Sondaj

Cursele pe circuit vs cursele pe traseu - care sunt mai spectaculoase?