Se schimba regimul politelor RCA!
5/553
calendar_month 03 Oct 2012, 14:24
Cornel Coca-Constantinescu, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a facut un anunt bomba care a intors pe dos piata asigurarilor de raspundere civila!

De la inceputul anului 2013 urmeaza sa intre in vigoare noua lege de despagubire RCA, potrivit careia soferii prejudiciati in accidente rutiere survenite din vina altor conducatori auto urmand sa fie despagubiti de proprii asiguratori RCA, nu de societatile care au emis politele RCA ale vinovatilor.

"Prin modificarea legislatiei secundare, speram ca noul sistem sa fie introdus pana la finele anului curent sau de la inceputul anului 2013, in functie si de evolutia discutiilor cu societatile de profi si brokerii de asigurari.

In prezent, durata unui proces de instrumentare si plata a unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile.

Dupa ce vom introduce noul sistem, cred ca plata daunelor se va face in cel mult 60 de zile", a spus Coca-Constantinescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Dupa ce compania unde soferul pagubit avea asigurat autovehiculul ii va despagubi dauna, suma despagubita va fi recuperata de companie prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA in anul precedent.

Scopul acestei masuri este se pare imbunatatirea serviciilor furnizate asiguratilor si pagubitilor si cresterea increderii asiguratului in propriul asigurator, precum si un mai bun control al costurilor corelate cu acordarea despagubirilor.

Sondaj

Este sigura masina de raliu in eventualitatea unui accident?