Noul Renault Clio a fost lansat oficial in Romania
5/555
calendar_month 16 Oct 2012, 14:15
Clio 4, modelul care exprima cel mai bine reinnoirea designului Renault, a fost lansat ieri in Romania.

Noul model va fi disponibil incepand de pe 18 octombrie in toata reteaua Renault din Romania, cu pret de pornire de 10.200 euro, TVA inclus.

In perioada 18-21 octombrie, toti cei care vor vizita showroom-urile Renault se vor convinge de ce se spune despre noul model ca este cel mai pasional Clio.

Prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris 2012, pentru presa din Romania, noul Clio a fost lansat oficial ieri, 15 octombrie, in cadrul unui eveniment in care totul, de la decor, pana la discursuri si momentul artistic au accentuat starea pe care ti-o imprima noul Clio- pasiunea.

Romania este una dintre primele tari din Europa in care noul model este disponibil pentru cumparare.

Capitalizand atuurile intrinseci ale lui Clio a￯￯ o masina extrem de versatila in viata de zi cu zi a￯￯ Renault lanseaza noua generatie, Clio 4, ce aduce in prim plan puterea de seductie si pasiunea.

Promisiunea de inovatie continua exprimata de semnatura de brand Renault, a￯￯Drive the changea￯￯, este reflectata foarte puternic de noul Clio. Astfel, Renault Clio 4 deschide un nou capitol in materie de design, marcat de influenta lui Laurens van den Acker. Inspirat de prototipul DeZir, designul noului Clio se remarca prin forma fluida si liniile curbe, care emana caldura si senzualitate.

Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie, a declarat: a￯￯Clio este un model iconic pentru Renault si suntem foarte mandri ca cea mai recenta versiune a sa imbina designul inovator cu o gama de dotari fara precedent pentru segmentul din care face parte. Ne aflam intr-un moment istoric: Clio 4 marcheaza inceputul unei noi ere pentru Renault, mai ales din punct de vedere al designului. Ne bucuram ca am reusit sa facem lansarea noului Clio in Romania in acelasi timp cu cele mai importante tari din Europa.a￯￯

Noua generatie Clio propune o serie de evolutii importante fata de modelul precedent si se evidentiaza prin urmatoarele caracteristici:

Stilul senzual si emotional, bazat pe noua identitate vizuala Renault:
- Parte frontala valorizata de o sigla proeminenta, pozitionata vertical.
- Silueta de coupe aplicata unei caroserii cu cinci usi.
- Mai mult dinamism si personalitate cu o garda la sol mai joasa, un ecartament mai mare, roti plasate cat mai spre a￯￯exteriorula￯￯ caroseriei si reducerea spatiului dintre roti si pasajele rotilor.
- Interiorul completeaza coerent stilul exterior, prin elemente ca: designul plansei de bord care aminteste de aripa unui avion, consola centrala multimedia cu o pozitionare optimizata, gama de culori propuse, vitezometrul cu afisaj digital.

Multiplele posibilitati de personalizare:
- La exterior: carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare, calandrul, bara spate, elementele de protectie a portierelor, culorile jantelor si plafonul.
- La interior: plansa de bord, panourile usilor, volanul, manerele interioare ale usilor, conturul aeratoarelor, tapiteria si covorasele.

Gama de dotari fara precedent pentru segmentul din care face parte:
- Card de acces si demaraj, standard pentru toata gama
- ESP si Hill Start Assist, standard pentru toate versiunile
- Faruri de zi LED, standard pentru toate versiunile
- Geamuri electrice fata si oglinzi electrice, standard pentru toate versiunile
- Radio BluetoothA￯ dotat cu sistemul inteligent Renault Bass Reflex, in premiera mondiala
- Sistemul MEDIA NAV, cu ecran tactil de 7 inch (18 cm), disponibil in serie pentru doua niveluri de echipare din treiGama de motorizari care vizeaza leadership-ul pe piata in ceea ce priveste consumul si emisiile de CO2, cu:
- Noul motor in 3 cilindri pe benzina: Energy TCe 90 Stop & Start
(consum mixt 4,5 l / 100 km si 105 g CO2 / km)
- Motorul Energy dCi 90 Stop & Start (consum mixt 3,6 l / 100 km si 93 g CO2 / km)

Modelul performeaza la capitolul siguranta activa si pasiva, obtinand 5 stele la crash testele Euro NCAP, in conditiile in care criteriile de evaluare au devenit mai stricte decat in anii precedenti. Proiectat cu rigurozitate, Noul Clio este fabricat la cele mai exigente standarde de calitate Renault.

Gama Clio 4 cuprinde trei versiuni de echipare, Authentique, Expression, Dynamique si patru motorizari: 1,2 16V 75 CP / Energy TCe 90 (benzina) si 1,5 dCi 75 CP / Energy dCi 90 (diesel).

Printre echipamentele standard regasim: airbaguri frontale si laterale cap-torace pentru sofer si pasager, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistenta la urcarea in panta), tempomat-limitator de viteza (Cruise Control), faruri de zi LED, card de acces si demaraj al vehiculului, oglinzi retrovizoare reglabile si degivrante electric.

Preturile de lista pornesc de la 10.200 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare in gama, Authentique 1,2 16V 75 CP si ajung pana la 14.500 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy dCi 90.

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?