Cum iti pregatesti masina pentru sezonul de iarna. Solutii practice pentru vizibilitate ridicata
8/804
calendar_month 09 Nov 2023, 11:40

Cum iarna se apropie cu pași repezi, este absolut necesar să îți pregătești mașina pentru lunile în care vremea îți poate ridica nenumărate probleme. Evident, cu toții știm că trebuie să schimbăm cauciucurile și este necesar să verificăm dacă sistemul de frânare este perfect funcțional ori dacă bateria este bună. Însă iarna vine de multe ori cu ceață deasă, cu ninsori și alte fenomene care reduc considerabil vizibilitatea. Este important, așadar, să te ocupi și de aceste aspecte care, în multe cazuri, sunt trecute cu vederea.

Iată câteva soluții practice pentru vizibilitate ridicată pe timp de iarnă atunci când te afli în spatele volanului:

Lumini

Ca șofer, cu siguranță că ai avut cel puțin o experiență neplăcută pe timp de iarnă când nu puteai să vezi la 2-3 metri în fața mașinii. Este o situație cu care te poți întâlni frecvent în zilele friguroase, când vremea se poate schimba brusc, de la o oră la alta. În afara disconfortului major pe care îl simți, pericolul de accident este ridicat în această împrejurare.

Asigură-te că ai lumini eficiente la mașină, care îți pot salva viața într-o zi cu vreme capricioasă. Accesează un magazin online specific și caută-ți accesoriile de iluminat potrivite pentru mașina ta, care să te ajute în condiții de vizibilitate redusă. De asemenea, un triunghi auto de avertizare cu lumină va fi excelent în situația în care poți avea o problemă cu mașina și ești nevoit să tragi pe dreapta.

Utilizează lichid de parbriz de iarnă

Potrivit ghidului de conducere în siguranță pe timp de iarnă de pe site-ul poliției britanice, în perioada iernii este absolut necesar să ai în permanență în rezervorul pentru parbriz lichid eficient până la cel puțin -15 grade Celsius. Poate că vremea este mult mai caldă într-o zi anume, însă noaptea temperaturile pot să scadă foarte mult și ar fi neplăcut să te trezești dimineața, când te grăbești, cu lichidul înghețat. Pe timp de iarnă este important să previi riscul de înghețare a parbrizului, mai ales dacă ieși din localitate și ești departe de o benzinărie. În plus, lichidul de iarnă este mai eficient la curățarea murdăriei care ajunge pe parbriz.

Schimbă-ți ștergătoarele

Chiar dacă le-ai schimbat de curând și sunt în stare bună, este recomandat să intri în iarnă cu ștergătoare noi, într-o stare perfectă de funcționare. De asemenea, alege ștergătoare de calitate ridicată pentru perioada de iarnă. Știi foarte bine că în zilele cu precipitații te poți trezi cu mâzgă și chiar noroi pe parbriz, care îți pot lăsa dâre greu de curățat, care să-ți afecteze vizibilitatea. Cu ștergătoare noi și de calitate vei preveni această problemă.Nu uita, prevenția este cea mai importantă atunci când vorbim despre drumuri plăcute, lipsite de evenimente care îți pot strica buna dispoziție. Fii sigur că ai pregătit toate accesoriile auto de care ai nevoie pe timp de iarnă și rămâi la curent cu toate recomandările furnizate de autorități în ceea ce privește condițiile de drum în perioada sezonului rece.

Foto: PexelsSondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?