Cum alegi cel mai bun compresor auto pentru masina ta?
7/716
calendar_month 08 Oct 2021, 00:00
Există multe compresoare de aer pentru mașini pe piață, întrebarea este cum poți afla care este cea mai bună alegere pentru mașina sa? Cum evităm greșeala de a cumpăra o pompă de anvelope care nu merită prețul acesteia? Atunci când vrem să achiziţionăm un compresor auto este foarte important să luăm în considerare următoarele detalii.

1. Puterea compresorului de aer

Dacă verifici compresoarele de aer auto de pe piață, vei observa că producătorii descriu puterea motorului referindu-se la cât de mult PSI poate atinge pompa de anvelope. Dar tu poți lua în considerare și un alt aspect. Compresorul de aer portabil, deoarece este relativ mic în comparație cu alte compresoare de anvelope, se încălzește în timpul funcționării și se poate topi și arde (chiar dacă are tehnologie de protecție la supraîncălzire ceea ce înseamnă că nu mai funcționează de îndată ce se supraîncălzește).

Trebuie să știi că există compresoare de aer care se încălzesc rapid și pot funcționa doar pentru o perioadă scurtă de timp înainte de oprirea imediată. Deci, ce se întâmplă dacă poate atinge 150 PSI, însă, la fiecare câteva minute compresorul auto se oprește pentru a se răci?

De asemenea, trebuie să știi că, dacă îți dorești un compresor de aer, presiunea recomandată pentru cele mai multe anvelope auto variază între 32-40 PSI, deci PSI nu este cel mai important indicator, ci mai degrabă cât timp poate funcționa pompa pentru anvelope fără a se supraîncălzi.

2. Timpul de inflație

Când analizezi compresoarele de aer portabile pentru mașini, fii atent la timpii de umflare a anvelopei mașinii. Cu cât compresorul este mai rapid, vei remedia problema mult mai repede și nu vei pierde timp prețios, care înseamnă bani.

3. Ușurința în utilizare

Compresorul de aer pe care îl alegi trebuie să fie ușor de transportat. Verifică dacă acesta are un design dinamic și ușor de utilizat sau depozitat, dacă este confortabil să îl manevrezi și cât de mult cântărește. De asemenea, dacă intenționezi să păstrezi pompa de anvelope în mașină veți avea nevoie de un compresor care să ajungă la toate anvelopele cu cât mai puțin efort posibil.

Dacă îți dorești să păstrezi compresorul de aer în mașină atunci când nu îl folosești,va trebui să te asiguri că este suficient de mic, astfel încât să nu ocupe mult spațiu în portbagaj și, de asemenea, să aibă o carcasă de depozitare bună.

4 Utilitate

În zilele noastre, compresoarele de aer auto sunt adesea multifuncționale și pot îndeplini o varietate de scopuri. Deși concepute în primul rând pentru umflarea anvelopelor auto, acestea au fost adaptate în așa fel de către producători încât pot umfla anvelope pentru biciclete, precum și articole gonflabile precum mingi sport, piscine, saltele și așa mai departe, deci poți lua în considerare cumpărarea unui compresor de aer care are și o priză pentru uz casnic, care permite umflarea chiar și acasă fără a porni mașina.Pentru ce tipuri de compresoare poți opta?

Piața actuală a comrpesoarelor auto este extrem de diversificată, permițându-ți o multitudine de variante. Uite câteva:

1. Compresoare de aer de 12 volți

Compresoarele de aer de 12 volți sunt foarte convenabile, deși nu sunt suficient de puternice pentru a face treaba rapid. Acest tip folosește bricheta încorporată de 12 volți a mașinii dvs. sau o priză standard, în timp ce compresoarele de aer mai puternice care umplu mai repede anvelopele vor trebui adesea să se conecteze la bateria mașinii.

2. Compresoare de aer manuale

Compresoarele de aer manuale sunt cele mai ușoare, compacte și portabile. Acestea sunt convenabile pentru transport, astfel încât să le poți lua cu tine în timpul unor călătorii lungi pentru.

Acest tip de compresor de aer este în mare parte alimentat electric, cu unele excepții la modelele pe benzină. Pe lângă umflarea anvelopelor auto, compresoarele de aer la îndemână pot face față altor aplicații ușoare, inclusiv umflarea mingilor și a saltelelor.

3. Compresoare de aer portabile cu roți

Acest tip de compresor de aer este, de asemenea, portabil, dar mult mai greu decât cel manual, deci are nevoie de roți pentru a fi împins sau tras oriunde este necesar. Compresoarele de aer portabile cu roți sunt disponibile fie electric, fie pe benzină. De asemenea, pot fi clasificate ca având rezervoare verticale sau orizontale.

4. Compresoare de aer mobile

Compresoarele de aer mobile sunt montate sau remorcate în spatele unui camion, deci sunt la fel de portabile ca și vehiculul la care sunt atașate. Sunt disponibile în tot felul de forme și dimensiuni și fiecare subcategorie are caracteristici și aplicații foarte unice. Acest lucru le face un adaos ideal pentru a aduce în excursii off-road.

Care este durata de viață a unui compresor de aer?

Când compresorul de aer este fabricat din materiale de înaltă calitate și fabricat cu tehnologia de vârf, ar trebui să dureze ani de zile. Ar trebui să verifici garanția oferită de producător. De exemplu, unii producători oferă între șase luni și un an de garanție și există chiar și producători care oferă doi ani de garanție.

Sondaj

Cati bani ati fi dispusi sa dati pe un echipament complet de scuba diving?