xtrem.ro  »  Auto  »  Raliu  »  WRC Mexic - Guanajuato - 8-11 martie 2012

WRC Mexic - Guanajuato - 8-11 martie 2012

2/235
calendar_month 08 Mar 2012, 11:28
Acest raliu este un eveniment relativ nou in calendarul WRC, dar s-a dovedit a fi unul foarte popular, inca de la debutul sau din 2004, cu o serie compacta de etape de macadam raliu - viteza bine organizate in peisajul binecunoscut al Sierrei de Lobos si Sierrei Guanajuato si in campiile din jurul oraselor Guanajuato, Leon si Silao.

Etapele desfasurate la mare altitudine face deliciul spectatorilor, prin panoramele spectaculoase, cu mixuri de munte si vai deschise.

Altitudinea mare are insa si dezavantaje, unul din ele fiind cauzat de aerul extrem de rarefiat, care aduce cu sine o scadere considerabila in putere a motoarelor de aproximativ 20 %.

Suprafata de rulare este uscata si acoperita de pietris, insa putinele roci intalnite aleator pot ajunge cu usurinta pe partea carosabila, asa ca pilotii trebuie sa fie in permanenta in alerta mai ales la viteze mari.

Mexicul gazduieste primul eveniment din 2012, cu o etapa de macadam care se anunta spectaculoasa, cu un itinerariu complex, un service mobil si o proba incitanta de 55 de kilometri in dimineata finala a raliului.

Dar, in timp ce organizarea a suferit mai multe update-uri, traseul dificil, temperaturile ridicate si altitudinea mare vor continua sa ofere provocari noi pentru echipele de WRC la prima din cele doua vizite pe continentul american.

O modificare a programului de WRC din 2004, etapa din Guanajuato este renumita pentru prologul sau spactaculos, care atrage in mod regulat mii de fani pe strazile mexicane.

Masurand putin mai mult de un kilometru in lungime, traseul va serpui prin tuneluri si strazi pietruite cu ziduri inalte. Guanajuato va oferi, de asemenea, un service mobil pentru ziua de vineri, o premiera pentru Raliul Mexicului.

Modificarile de traseu au crescut distanta totala de cursa de la 364.81 km in 2011 la 430.37 km in 2012, cu numarul de probe in crestere de la 22 la 25.

In afara de modificarile de traseu diferite, o alta perspectiva interesanta va fi data de etapa de calificare din San Jose de Llanos. Programata pentru dimineata zilei de joi 08 martie, ea va fi decisiva pentru alegerea pozitiei de start pentru cei mai rapizi 8 piloti WRC.

Sursa foto: site oficial competitie:www.wrc.com


 
 
 
 
Sondaj
Cat de periculos consideri snowkitingul?