xtrem.ro  »  Auto  »  Raliu  »  Raliul Monte Carlo 2012 - clasament final

Raliul Monte Carlo 2012 - clasament final

2/206
calendar_month 04 Feb 2012, 15:09
Sebastien Loeb a inceput sezonul 2012 din WRC cu o victorie facila pentru Citroen in Raliul Monte Carlo. Podiumul a fost completat de Mini si Ford prin Dani Sordo si Petter Solberg.

Ultima proba speciala din cadrul Raliului Monte Carlo, botezata Power Stage pentru punctele bonus acordate primilor trei clasaA￯i, a reprezentat o simpla formalitate pentru Sebastien Loeb, care a fost din nou cel mai rapid si a castigat astfel in stil de mare campion prima etapa a sezonului 2012 din Campionatul Mondial de Raliuri.

Este cea de-a sasea victorie obtinuta de octuplul campion mondial in Raliul Monte Carlo dupa cele cinci obtinute in perioada 2003-2008.

Pilotul echipei Citroen a dominat cu autoritate raliul, insa victoria a fost facilitata de abandonul lui Jari Matti Latvala (Ford Fiesta RS WRC) de la finalul primei zile intr-un moment in care finlandezul avea un avans de peste 30 de secunde in clasamentul general.

In acest context, singurul punct de atracA￯ie al raliului a fost lupta pentru celelalte poziA￯ii de pe podium, iar Mini a obA￯inut locul doi la revenirea la Monte Carlo pentru prima oara de la finalul anilor '60 prin Dani Sordo.

Petter Solberg a incercat sa readuca Ford in top, insa in cele din urma a fost nevoit sa se mulA￯umeasca doar cu ultima treapta a podiumului.

Aflat la debutul in culorile Citroen, Mikko Hirvonen a inceput modest raliul, insa s-a acomodat la modelul DS3 WRC si a obA￯inut trei victorii consecutive pe probele speciale si un loc doi in Power Stage inainte de a incheia raliul pe locul patru.

O alta revelaA￯ie a raliului a fost rusul Evgeny Novikov, care s-a mentinut in spatele piloA￯ilor de uzina si a incheiat pe un excelent loc cinci la volanul unui Ford Fiesta RS WRC, invingandu-l astfel pe Francois Delecour, care a promovat Romania pe spatele masinii sale. Celelalte poziA￯ii din top 10 au fost ocupate de Pierre Campana (Mini), Ott Tanak (M-Sport Ford), Martin Prokop (Ford) si Armindo Araujo (Mini).

Romania a fost reprezentata in Raliul Monte Carlo de echipajul format din italianul Marco Tempestini si copilotul Dorin Pulpea, care a terminat pe locul 31 in clasamentul general la volanul unui Subaru Impreza STI.

Un alt echipaj romanesc, alcatuit din Edwin Keleti si Victor Ponta, a renunA￯at la participare in ultimul moment.

Raliul Monte Carlo - Clasament general final:

1. Sebastien Loeb Citroen 4h32m39.9s
2. Dani Sordo Mini + 2m45.5s
3. Petter Solberg Ford + 3m14.2s
4. Mikko Hirvonen Citroen + 4m06.8s
5. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 6m03.4s
6. Francois Delecour M-Sport Ford + 7m47.9s
7. Pierre Campana Mini + 8m31.4s
8. Ott Tanak M-Sport Ford + 10m34.7s
9. Martin Prokop Czech Ford + 16m10.7s
10. Armindo Araujo Araujo Mini + 16m16.6s

Sursa: www.autorally.ro


 
 
 
 
Sondaj
Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?