Marele Premiu al Malaeziei - opiniile pilotilor
2/208
calendar_month 22 Mar 2012, 13:22
Mult asteptata etapa a Marelui premiu al Malaeziei de pe Circuitul International din Kuala Lumpur va debuta in acest weekend si se anunta de pe acum o incercare pentru pilotii de Formula 1, din cauza umiditatii si a a temperaturilor ridicate din aer.

Iata cateva pareri ale pilotilor:

Jenson Button, McLaren - 2011 locul 4, 2011 - 2 curse:
"Sepang este un circuit de mai mare viteza decat cel de la Melbourne, cu portiuni radicale si spectaculoase si pentru orice pilot este o incercare reala de a conduce masina aici.

Este una dintre cele mai dificile circuite din calendar, deoarece portiunea de rulare are numeroase inclinari de unghiuri, zone oarbe si zone de panta. Daca nu stapanesti cum trebuie masina atunci pe acest circuit ea devine cel mai mare dusman al tau, dar manevrata cum trebuie iti ofera unul dintre cele mai placute drumuri din cursa.

Cred ca pe aceste portiuni dificile poti vedea cu adevarat daca ai o masina bine pregatita de cursa, iar noi, dupa testele din iarna, suntem optimisti la acest capitol. Stiu ca avem concurenta acerba in pilotii Mercedes AMG si Lotus insa suntem pregatiti de lupta!"

Sebastian Vettel, Red Bull- 2011 locul 1, 2011 - 1 cursa:
"Circuitul din Malaezia este unul mult mai dificil decat pare la prima vedere.

Are o latime confortabila si acest lucru te duce cu gandul ca e usor abordabil, insa te inseli. Caldura, umiditatea din aer si vremea din aceasta perioada a anului sunt doar cateva din obstacole, principala provocare ramane gasirea satarii optime a masinilor.

Sunt doua portiuni drepte de aproximativ 1 km insa urmate imediat de curbe stranse, asa ca ai nevoie de o buna concentrare sa gasesti abordarea ideala. Sper sa ne intoarcem cu rezultate bune."

Fernando Alonso, Ferrari- 2011 locul 5, 2011 6 curse:
Este cea mai lunga cursa si in acelasi timp si cea mai solicitanta din punct de vedere fizic asa ca trebuie sa te gaseasca bine pregatit, pentru ca orice urma de oboseala poate face diferenta pe pista.

Iar cand concurezi si in conditii atmosferice extreme, devine si mai dificil. Cred ca cele mai importante aspecte de care va trebui sa tinem cont sunt cele legate de aerodinamica si de anvelope, mai ales pe cele doua portiuni drepte.

Vom stii mai multe dupa calificarile de vineri cand sper ca nu va ploua, caci toata lumea stie ca vremea aici este extrem de schimbatoare si te poti trezi cu o ploaie torentiala la 5 minute dupa un soare orbitor."

Michael Schumacher, Mercedes- 2011 locul 11, 2011 9 curse:
"Dupa dezamagirea avuta la Melbourne la prima etapa merg in Malaezia cu inima putin stransa, chiar daca stim cu totii ca circuitul de la Melbourne nu este reprezentativ pentru o cursa de Formula 1.

Totusi simt ca masina imi da un sentiment de bun augur. Cursa de la Sepang va fi una in care se ve vedea cu adevarat care masina este mai bine pusa la punct. Si care pilot va stii sa abordeze mai eficient virajele stranse si portiunile de mare viteza. Este o mare provocare atat pentru masina cat mai ales pentru pilotul acesteia. De abia astept cursa!"

Cateva date tehnice despre circuitul de la Kuala Lumpur si cursa ce incepe maine:
- lungime circuit: 5.543 km
- Ture: 56
- Distanta cursa: 310.408 km
- Castigator 2011: Sebastian Vettel (Red Bull)
- Record timp tura: 1min 34.223secs (Juan Pablo Montoya, 2004)

Sondaj

Ce sport de iarna practicati in mod regulat?