Cum sa repari furtunul de gradin? Afl aici.

Publicat: 17 Feb 2020 00:00

Dacă te lupți cu o scurgere a furtunului tău de grădină, nu te grăbi să îl înlocuiești pe cel deteriorat încă. Cu instrumentele potrivite, poți efectua cu ușurință o reparație și poți să te întorci la udatul plantelor în cel mai scurt timp!

Cum să repari o fisură, o scurgere sau o deteriorare într-un furtun de grădină

Tragerea excesivă a acestuia în jurul copacilor sau arbuștilor, ciuprea cu diferite instrumente etc. - există multe moduri în care un furtun poate ajunge să fie deteriorat. Este posibil să te întrebi cum să îl repari și să economisești câțiva bani.

Materiale necesare:
- Foarfece, cutter sau cuțit
- Mașină de compresie

Utilizează o pereche ascuțită de foarfece, o freză pentru furtun sau un cuțit ascuțit pentru a tăia secțiunea furtunului deteriorat. Asigură-te că faci tăieturi curate, fără margini strâmbe.

O bandă de izolare cu compresie va oferi o soluție rapidă, dar sigură, fără niciun instrument special. Există, de asemenea, anumite duze care pot îmbina două capete și le conectează, pentru a putea folosi în continuare un furtun uzat.  Pornește încet apa, pentru a te asigura că sigiliul de reparare este sigur.

Cum să repari un cuplaj îndoit

După ce ai înțeles elementele de bază ale utilizării armăturilor de compresie, vei știi cum să repari un furtun de apă cu un cuplaj îndoit sau strivit. O astfel de problemă va rezulta în scurgeri atunci când este conectat la un robinet sau la o pompă, în timp ce unul zdrobit nu poate fi conectat deloc. Folosește un cuplaj de compresie pentru un capăt nou al furtunului.

Materiale necesare sunt aceleași ca cele de mai sus.

Taie secțiunea deteriorată a furtunului.

Capetele furtunului tău de grădină prezintă două cuplaje de compresie diferite: mamă și tată, asemeni adaptoarelor electronice. Capetele-mamă se conectează la robinet, în timp ce capetele-tată se conectează la duze sau stropitoare. Asigură-te că potrivești capătul deteriorat cu noul cuplaj, astfel încât totul să se potrivească corect.

Glisează capătul tăiat al furtunului în duza de compresie și răsucește gulerul în sensul acelor de ceasornic, pentru a strânge garnitura și a asigura repararea.

Conectează noul cuplaj la robinet și pornește încet apa pentru a verifica existența unor scurgeri.

Cum să repari o scurgere de apă din furtun

Acea picurare din furtun sau scurgere este o risipă de apă și bani. Cel mai recomandat este să alegi un furtun de grădină de la Hornbach, ce are un material rezistent. Dacă recent ai observat o scurgere, cel mai probabil, ai căutat informații despre cum să remediezi o astfel de problemă. Cel mai probabil, este vorba de o garnitură uzată, pe care o poți schimba în câțiva pași și poți folosi în continuare ajutorul tău în grădinărit.

În concluzie, a învăța cum să repari un furtun este, într-adevăr, o sarcină ușoară. Cu doar câteva instrumente simple și câteva minute în plus, poți transforma un asemenea element de nelipsit în grădină vechi într-unul ca nou.

Sursă: pinterest.com
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

0(0 voturi)
436 vizite

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si